Black Sheep redt het op routine

Dres is een van de meest onderschatte MC's ooit. Op basis van het legendarische album 'A Wolf In Sheep's Clothing' (1992) hoort hij in het rijtje allerbeste MC's wat ondergetekende betreft. Tweede album 'Non Fiction' (1994) was een degelijk, maar minder album dan hun debuut. Daarna is Dres solo (onder de naam Black Sheep) gegaan en heeft hij vorig jaar vrij geruisloos het album '8WM/Novokane' uitgebracht. Vreemd genoeg was Dres nog niet eerder in Nederland geweest, dus was het publiek in Waterfront getuige van een primeur.

Voorprogramma Ill Productions heb ik gemist, maar ik vernam van mijn gezelschap dat de Zeeuwen een sterke show hebben neergezet. Het origineel van Black Sheep’s klassieker Flavor Of The Month, de track Upon This Rock van Joe Farell wordt door de DJ ingezet en gaat naadloos over in de hiphop-instrumental als Dres op het podium verschijnt. Nonchalant, soepel en duidelijk verstaanbaar rockt de New Yorker zijn verses. Al snel blijkt dat Dres’ nonchalance gedeeltelijk te wijten is aan weed en alcohol. Met zijn ogen permanent op half zeven brengt de MC een aardige en afwisselende show met een paar tracks van het debuut, opvolger Non Fiction en wat meer van zijn meest recente album 8WM/Novokane. Iets meer tracks van de eerste twee albums was waarschijnlijk geen slecht idee geweest, aangezien die veel minder wisselvallig waren dan ’s mans laatste album. Hoogtepunt van de show was het een na laatste nummer, de onverwoestbare hiphop classic The Choice Is Yours. De aanwezige 30 plussers gingen collectief los voor het podium.

Een van de sterke punten van Dres is altijd zijn nonchalance, of speelse arrogantie geweest. Dit kwam duidelijk terug in zijn optreden, maar soms was hij vanwege de overmatige inname van drank en weed iets té nonchalant. In navolging van The Beatnuts eerder deze week was er weer een zogenaamde DJ die vrijwel niets deed behalve de tracks inzetten. Tja, neem een echte DJ mee of zet gewoon zelf de tracks aan zou ik zeggen, want dit voegt echt helemaal niets toe. Puur op skills en routine was de show echter toch wel geslaagd te noemen.

Fixtures:
Hoogtepunt: The Choice Is Yours
Dieptepunt: de inactieve DJ en te weinig oud materiaal
Bier: 1,80 euro
Wc: gratis
Garderobe: gratis
Merchandise: ja
Fotograferen: yep
Geluid: in orde
Bezoekers: circa 150
Showtime: 22.00 uur
Curtains closed: 23.00 uur
Damage: 12 euro
Cijfer: 6,5

Geplaatst door bowie op 23 mei 2008