Black Moon – Behind The Moon

 

DVD: Black Moon – Behind The Moon

Regisseur: n.v.t.

Bekend van: n.v.t.

Acteurs: n.v.t.

Extra’s DVD: geen

Film uitgebracht in: 2004 (28 juni)

Prijzen DVD: 21 euro

Verhaal: De titel van de DVD zegt het eigenlijk al: “Behind The Moon” is een road report van Buckshot, 5 FT en DJ Evil Dee. Je zult begrijpen dat er dan ook geen sprake is van een verhaal, want dat is er simpel weg niet. De DVD zit vol met talloze gesprekken, interviews en om de zoveel tijd wat live fragmenten van tracks die je al eerder kon horen op “Total Eclipse”. Het concept van deze DVD is dus eigenljik vrij standaard te noemen.

Mijn mening: De DVD begint met een opvallende FBI waarschuwing waarna verschillende vrienden en familieleden van Black Moon aan het woord komen en vertellen over de tijd dat Black Moon ontstond. In de eerste paar minuten valt het direct op dat het camerawerk in veel gevallen om te huilen is en de verhouding tussen de achtergrondmuziek en de gesproken tekst ook beter kan. De beats die als achtergrondmuziek dienen klinken dope, dus dat zorgt ervoor dat de irritatie beperkt blijft.
Korte gesprekken, interviews en live opnames wissellen elkaar redelijk snel af. De DVD, die circa 70 minuten duurt, wordt echt boeiend wanneer er live fragmenten verschijnen van “Stay Real” met daarop aansluitend de videoclip die ik nog nooit eerder gezien had. Een ander opvallende gebeurtenis is een interview waarbij Buckshot uithaalt naar de pers die de term “Backpackers” verkeerd hebben neergezet, waardoor de term een rare en negatieve betekenis heeft gekregen.
Als je op zoek bent naar zinnige informatie over Black Moon dan moet je goed zoeken, want de meeste informatie die voorbij komt blijft beperkt tot wat chit chat talk. Gelukkig komen er toch nog twee opvallende zaken aan het licht. Ten eerste: DJ Evil Dee die over het algemeen vaak letterlijk en figuurlijk in de schaduw staat van Buckshot en 5 FT spreekt zich duidelijk uit. Hij is van mening dat Black Moon een van de weinige crews is met een “actieve” DJ tijdens de live shows. Verder komt bij het hoofdstuk “My People” 2 Pac ter sprake en het bleek dat 2 Pac een zeer grote fan was van Black Moon. 2 Pac vroeg hun dan ook om een aantal bijdrages (drie in totaal) te leveren voor het nooit uitgekomen album “One Nation”.

De overige minuten zijn ingevuld met de eerder genoemde onderdelen waarbij alleen de live fragmenten een positieve uitzondering vormen tussen de vele nietszeggende interviews/gesprekken. Ik ben dan ook van mening dat grote groep van het caliber Black Moon een veel betere DVD verdient dan deze die vanaf eind juni in de winkels ligt. Het camerawerk is niet van hoge kwaliteit, de meeste informatie is vrij nutteloos, er zijn geen extra’s en het wordt allemaal te langdradig om te kunnen spreken over een goede DVD die je zou moeten aanschaffen.

Geplaatst door bowie op 21 juli 2004