Black Eyed Peas

De Black Eyed Peas waren terug in Nederland om o.a. hun nieuwe album te promoten in de Melkweg. Op een zeer funky manier werd dit overgebracht op het publiek…..

Het was aan mij de gelegenheid de Black Eyed Peas te mogen aanschouwen in de Melkweg. Dus richting Milkyway met een ietwat negatieve instelling omdat ik bang was dat ze veel te veel van het nieuwe album, wat bij mij niet erg goed in de smaak was gevallen, zouden gaan performen. In de Melkweg was het vol, BOMvol wel te verstaan. Over het algemeen divers publiek maar toch een meerderheid van het vrouwelijke geslacht. Dit was helemaal geen probleem dus opgetogen werd er gewacht tot de Black Eyed Peas op het podium zouden verschijnen. Een enkel iemand kon de spanning niet verdragen en viel zelfs flauw. Ondertussen was de live band zich aan het voorbereiden. Dit mocht wat beloven. Een live band bestaande uit: drumstel, keyboard, trompet, saxofoon, dwarsfluit, en een elektrische gitaar!

Daar kwamen ze dan! Will.I.Am, Taboo, Apl.de.ap en de nieuwe aanvulling Fergie. Meteen werd de zaal gevuld met dat groovy BEP sound. Hands Up was natuurlijk de perfecte intro dus de handjes gingen vrolijk de lucht in. De vibe zat er goed in en tracks als Shut Up, Let’s Get Retarded en Where is The Love werden goed opgevangen bij het publiek even als oudere nummers zoals The Joint waar Fergie zelfs een joint opstak en Weekends waarbij de meerderheid van de zaal helemaal uit hun dak ging. Ik was zelf erg onder de indruk hoe de Black Eyed Peas de connectie met het publiek onderhielden. Dit werd erg goed gedaan door natuurlijk het publiek mee te laten ‘zingen’ en ze te betrekken bij het programma, maar ook door ze aan te kijken en helemaal door een stagedive te doen. Ook deden Taboo, Apl, Fergie en Will.I.Am stuk voor stuk nog een presentatie van hun ‘special dance moves’ die aangevuld werd door de b-boy van wereldformaat Crums. Dit was al een spektakel opzich, dat onder luid gejuich werd aangemoedigd door de crowd.

Tevens was ik onder de indruk van Fergie die live ook echt een prachtige stem heeft en deze goed gebruikt. Verder stond ik soms met kippevel te luisteren naar de live band die uitstekend op elkaar ingespeeld was. Meestal is een band met MC’s toch minder dan MC’s met DJ. Dit keer was het geweldig. Zo muzikaal en funky tegelijk. Perfect aangevuld door de BEP en hun fancy moves. De liefde was rijkelijk aanwezig en je kon merken dat BEP hiervan genoten. Nadat ze onder een oorverdovend applaus het podium verlaten en dat applaus gewoon door bleef gaan, kwam Will.I.Am nog even terug om een demonstratie te geven van de muzikale kwaliteit van de Black Eyed Peas. Hij nam plaats op de drums en begon met zo’n lekkere harde maar kale beat om hierop een verse te flowen. Hierna kwamen de band leden nog terug om stuk voor stuk een solo te spelen! Dit was geweldig! Allen deden hun ding op uitzonderlijke manier en hielden de vibe er in. Totaal was die vibe er zo’n 3 uur!!! Al met al een frisse show boven verwachtingen dus.

Na dan toch echt het podium verlaten te hebben ging iedereen dansen,drinken, lachen gieren brullen oftwel na genieten van deze show. Er hing een goede sfeer zoals meestal het geval is en wat ik ook heel opvallend vond in positieve zin is dat Taboo zich in het publiek begon te mengen om mee te dansen. Er werd een kring gevormd en de breakers begonnen samen met Taboo hun ding te doen. Ook kwam de rest van de BEP crew om zo bij de cd verkoop handtekeningen uit te delen en te praten over hoe de show was. Dit vind ik pas een goede manier om het contact met je fans te verbeteren als dat al nodig is.

Deze show was zeker van topkwaliteit en de ‘zwart geoogde erwten’ hebben op zeer energierijke, muzikale manier duidelijk gemaakt dat ze wel van een feestje houden. In een gesprek met Taboo werd duidelijk dat zij ook blij waren met de show en het verloop hiervan. Ook zijn ze blij met het succes maar gaan gewoon door om zoveel mogelijk mensen te bereiken met hun muziek en boodschap. “Cause it’s all about love for the music…”

Fixtures:
Hoogtepunt: de solo’s van de live band, de track Weekends, het on stage breakin’
Dieptepunt: de warmte in de Melkweg
Bier: 2.00 euro
Wc: Gratis
Garderobe: 0.90 euro
Fotograferen: Yeah!
Geluid: Redelijk
Bezoekers: rond de 1300
Damage: 16 Euro + Lidmaatschap
Cijfer: 8.5

Geplaatst door bowie op 21 september 2003