Big tunes alert: de eerste Spotify-update van 2022 is hier

De overgebleven oliebollen zijn inmiddels in de vuilbak beland, de left-over champagne is opgedronken en de eerste nieuwjaars-visite is de deur uit. Tijd om ons weer te focussen op de voelsprieten; wat is er voor moois te vinden in de krochten van Spotify? Welke tunes moet je horen op de eerste maandag van het jaar? Héél veel is er nog niet verschenen, dus hebben we ook veel tunes uit de staart van ’21 de lijst in gesmokkeld. En daar zaten toch wat mooie verrassingen tussen!

Nino – Grootste Comeback

Hij liet de track al eerder vorig jaar los, maar als intro van zijn nieuwe album Stilte Voor De Storm 2 doet hij de titel nog eens eer aan. De grootste comeback kwam op oudjaarsdag, toen Nino besloot zijn nieuwe project te lossen. Hij verklaart zijn langdurige stilte, en dat hij jarenlang heeft moeten vechten met zijn emoties. “Kon het niet hebben dat alles maar draait om winst en buit”, gooit hij eruit. Familie-struggles, eenzaamheid, status en de faam worden besproken. Een goede opener van zijn plaat, maar net zo goed als opener van onze playlist.

Boldy James & The Alchemist – Hot Water Tank (ft. ICECOLDBISHOP)

Hot Water Tank is het nieuwste voorbeeld van het feit dat Boldy James en ALC haast geen plank kunnen misslaan. In de laatste maand van het jaar dropten ze bovenop Bo Jackson nóg een album; Super Tecmo Bo. De enige featuring daarop is underground LA-spitter ICECOLDBISHOP. Die komt met een Danny Brown-achtige energie aan de microfoon om het te hebben over het feit dat hij chinees eet in de hooptie. Boldy James doet uit de doeken waarom ze hem de rappende Bo Jackson noemen. Spoiler: omdat hij met pillen rent en base dumpt. Ignorant rap om je luistergedrag van dit jaar alvast de goede kant op te sturen. Tenminste, als je wat meer schijt wilt hebben aan de wereld.

RZA & Flatbush Zombies – Quentin Tarantino

Kort na hun samenwerking Plug Addicts bevestigen Wu-Tang mastermind RZA en Flatbush Zombies dat er meer in hun vat zit. Met Quentin Tarantino eren ze een van de grootste hedendaagse filmmakers: “Met zijn films pionierde hij richting een nieuw niveau en een nieuwe stijl van het kunstenaarschap. Wij proberen hetzelfde te doen met onze muziek als kunst”, legt RZA uit. Meechy Darko (Flatbush Zombies) voegt toe: “Ik haal mijn inspiratie uit meer dan enkel muziek. Toen we linkten met RZA was een van de eerste dingen die we bespraken onze affiniteit met films. Deze track is een ode aan Tarantino, een genie achter de camera maar ook met de pen.”

Druk op play! Dit jaar pakken we het anders aan: we voegen iedere week een nieuwe selectie tunes toe aan deze playlist!

Geplaatst door bowie op 3 januari 2022