Big Daddy Kane komt voor een exclusieve NL show naar Q-Factory

“Wie een gegarandeerd toffe en gezellige sfeer wil tijdens een hiphopavond kan met een gerust hart naar een Big Daddy Kane concert gaan.” Het zijn woorden die we in 2012 al schreven. En wie afgelopen november bij The Juice Crew in Den Haag was, zal het beamen; de show van ‘B.D.K.’ is nog steeds on point als een malle. Voor alle Nederlandse fans is er goed nieuws: op donderdag 24 mei is hij weer met een volledige soloshow te bewonderen in ons land! Dan staat hij in de Amsterdamse Q-Factory.

Na House Of Pain en KRS-One is het het Amsterdamse poppodium weer gelukt om een hiphoppionier te strikken voor een exclusieve Nederlandse show. Dat zijn laatste album alweer dateert van twintig jaar (!) terug, betekent niet dat de tijd stil heeft gestaan bij de inmiddels 49-jarige Big Daddy Kane. Wie weleens een show van de man uit Bedfort-Stuyvesant, Brooklyn heeft bezocht, weet dat hij het publiek trakteert op een flinke portie vakmanschap.

Big Daddy Kane in Heidegger, Rotterdam (2012), door Willem de Kam

Zijn raps zijn kraakhelder door zijn fantastische breath control, zijn beats pompen als een malle en hij omringt zich graag met zijn fans; meer dan eens sprong hij in Nederland al het publiek in om samen met hen te rappen, te feesten en te chillen! B.D.K. neemt je mee naar een heel ander niveau wat crowd-participatie betreft.

Big Daddy Kane in Paard, Den Haag (2017), door XAOUX

Niet voor niets werd hij gevraagd om de eerste editie van The Ultimate ’88 Hip Hop Reunion te headlinen, en daar voorzag hij Den Haag van een wervelende show. Een oude traditie van middagconcerten in de Hofstad werd daarmee nieuw leven ingeblazen. Maar of het nou ’s middags of ’s avonds is, deze veteraan komt altijd door met een energie alsof hij net vier dubbele espresso’s gevolgd door drie blikjes Red Bull achterover heeft geslagen.

Big Daddy Kane in Paard, Den Haag (2014), door Vincent van der Does

De tickets voor de exclusieve NL-show van Big Daddy Kane zijn nu in de verkoop via deze link. Voor € 26,50 ben jij erbij als hij 24 mei ongetwijfeld classics als Ain’t No Half Steppin’, Groove With It, Smooth Operator en Set It Off brengt met de energie van een jonge rapper die nog alles te bewijzen heeft. Long live the Kane!

Meer info over de show lees je in het Facebook-evenement.

Geplaatst door bowie op 15 maart 2018