Big Boi’s album komt over twee weken, en de sicke video voor Kill Jill is er nu al

Wij gaan op de redactie al een tijdje hard op Kill Jill, één van de twee singles van Big Boi’s nieuwe solo album Boomiverse. Die Japanse vocal sample is puur vuur, en zodra Killer Mike invalt met zijn “Polo to the floor though” weet je direct dat dit niet anders dan een banger worden kan. Gooi daar de helft van Outkast zelf nog op een refrein van Jeezy en je hebt een track voor in de boeken.

Bij een track als deze horen uiteraard dope visuals, en die zijn er nu. Je ziet onder meer Big Boi als middeleeuwse koning op een troon, Mike die rapt met gemaskerde chicks met fakkels -en een vlag die degenen met Outkast’s Stankonia in de platenkast bekend voor zal komen- en Jeezy die de gangster uithangt. De diverse dansers en een chillende leeuw hebben we dan nog niet eens genoemd.

Doe geen moeite er een lijn of verhaal in te ontdekken, maar klik vooral wel op play en schroef het volume flink omhoog.

Big Boi heeft inmiddels ook een release datum bekend gemaakt voor Boomiverse, en die is over twee weken. Vanaf 16 juni kun je het album checken, en de hoes (en tracklist) zien er dan zo uit:

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 4 juni 2017