Big Boi in Paradiso: Outkast Classics in een Moordend Tempo

Maandagnacht 01:00, het is eigenlijk een onmogelijke tijd voor een optreden. Een paar uur voor Big Boi’s optreden geeft Public Enemy een show en een deel van de bezoekers is blijven hangen. Vooraf werd duidelijk op de site van Paradiso vermeld dat kaarten voor PE niet geldig waren voor Big Boi, maar na de waarschijnlijk tegenvallende voorverkoop mag het publiek blijven hangen. Heel druk is alsnog niet. De zaal is redelijk gevuld, maar de balkons blijven gesloten.

Big Boi wordt vergezeld door DJ Cutmaster Swiff, Blackowned C-Bone is zijn back-up MC en boven het podium worden synchroon met de tracks op een groot scherm video’s vertoond. Daddy Fat Sex gaat direct in een moordend tempo door de indrukwekkende Outkast discografie heen. Zo passeren ATliens, Rosa Parks, So Fresh, So Clean en Ms. Jackson al snel de revue. Later volgen B.O.B., The Way You Move, Southernplayalisticadillacmuzik, Player’s Ball en Elevators (Me & You).

De ATlien voert alle tracks erg strak uit, praat weinig tussendoor en doet natuurlijk ook tracks van zijn goed ontvangen album Sir Lucious Left Foot. Het publiek geniet en danst mee op de heerlijke funky, soulvolle, synth-geïnspireerde beats met Shine Blockas en For Yo Sorrows als hoogtepunten.

Waar Shutterbug misschien wel de ultieme afsluiter leek te gaan worden, besluit Big Boi de banger al eerder te doen. Iets dat hem later opbreekt. Blackowned C-Bone doet naast een solotrack met ‘the son of Chico Dusty’ nog een typische Dirty South banger en bij Tangerine worden dames op het podium gevraagd, maar de echte hypeness ontbreekt.

Wanneer met You Ain’t No DJ na slechts een uur de show vrij plots voorbij is, blijft het publiek wat vertwijfeld staan. Was dit het al? Geen knallende afsluiter? Het eerste gedeelte van de show bestond uit een wervelwind van classics van de ATliens, gevolgd door een toffe mix van solo- en Outkast materiaal. Vanwege het teleurstellende einde heeft het concert echter toch een wat bittere nasmaak. Zonde.

Beeld door Markus Ursepuny (http://www.mash-photography.blogspot.com/)

Geplaatst door bowie op 9 november 2010