Bier en Brood maakten deze muurschildering bij ibis en jij kan ter plaatse zien hoe die gemaakt werd

Mocht je de Rewriters-sticker ergens zijn tegen gekomen en de app Artivive op je telefoon hebben staan, dan heb je al kunnen zien hoe deze in augmented reality tot leven komt. De app kun je echter ook richten op de muur die kunstenaars Bier en Brood onlangs afrondden in de lobby van Hotel ibis Rotterdam City Centre, en dat levert een wel heel bijzonder schouwspel op.

Een bericht gedeeld door Rewriters010 (@rewriters010) op

Je hoeft er niks voor te doen, behalve Artivive gratis installeren op je Android of iOS-toestel, de app openen en de camera richten op de wand. Vervolgens zie je Koen Harmsma en Jelmer Noordeman, oftewel Bier en Brood, in augmented reality door je beeld stappen, om in 30 seconden tijd de lege wand te transformeren in de schildering die je er zien kan (in het echt deden ze er een aantal dagen over, dus dat hebben we in beeld een beetje versneld). Een prachtige zwart-wit illustratie, waarin je hun psychedelische blik op enkele beroemde Rotterdamse trekpleisters kunt herkennen.

“De schildering van Bier en Brood is perfect!” zegt Sergiu Ardelean, CEO van Artivive enthousiast. “Het beeld heeft zeer hoge contrasten, dus de app kan het makkelijk herkennen.” Zodra de app het beeld herkent laadt de video, en legt deze over het beeld heen, alsof je bij het schilderen ervan aanwezig bent. Ook Bier en Brood zelf reageren enthousiast op hoe de timelapse-opname die ze tijdens het schilderen maakten gepresenteerd wordt: “Super tof dat het filmpje zo ingezet wordt!” Remco van der Jagt, general manager van het hotel, nodigt iedereen uit het zelf mee te maken: “Rotterdam is de stad van street art, met deze schildering kunnen onze gasten genieten van pure Rotterdamse kunst. Kom snel eens kijken!”

Een kijkje nemen kan in de lobby van Hotel ibis Rotterdam City Centre aan de Wijnhaven 12, vlakbij het Maritiem Museum in Rotterdam. Artivive is gratis te downloaden voor Android en iOS. Bier en Brood kun je binnenkort ook zonder app aan het werk zien, als ze een muur onder handen nemen tijdens het POW! WOW! Rotterdam festival op 15 en 16 september.

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 9 augustus 2018