Beumers & Tibbert maken een album met hulp van het publiek

Na lange tijd zonder muziek uit het VSOP-kamp verschenen Tim Beumers en Mike Tibbert vrijwel uit het niets met glansrollen op Rafting Goods Vol. 01. Nu besluiten de mannen om door te pakken en verschijnt er binnenkort een nieuw project: Beumers & Tibbert. Dat komt op speciale wijze tot stand; jij kunt als luisteraar een steentje bijdragen. Het project wordt uitgebreid met podcast-series en live-streams.

“Het smaakte naar meer”, vertelt Tibbert over hun Rafting Goods-avontuur. “Eigenlijk hebben we wel af en toe op beats van mij gerapt, maar aangezien ik tegenwoordig véél meer beats maak, was het ook een goed idee om een project te maken dat alleen bestaat uit mijn producties.” Beumers vult aan: “Niet alleen dat, maar het leek ons ook supertof om een album te maken mét de luisteraar, niet alleen vóór de luisteraar.”

Na lang ouwehoeren en nog langer nadenken is daar de start van het project Beumers & Tibbert. Hoe het precies in zijn werk legt Mike uit: “Je pre-ordert straks de release-box. Zodra het album af is, krijg je het album op vinyl, een t-shirt met het artwork en een stapel stickers in een mooie voorgedrukte doos met het artwork erop, opgestuurd naar je huis. En oh ja, je krijgt ook alvast een link om het album te downloaden, waarschijnlijk aangevuld met footage van achter de schermen en dat soort ellende.”

“Dat is niet alles”, valt Tim hem half in de rede. “De release-boxen zijn streng gelimiteerd, en iedereen die er eentje koopt komt met zijn of haar naam op het artwork. Daarnaast kun je elke avond tijdens het maakproces meekijken in de studio. We bepalen dan met de kijkers samen welke beats we gebruiken, of met welke samples we een beat moeten maken. Of je kunt gewoon slap met ons ouwehoeren.”

Het album verschijnt daarna slechts gedeeltelijk online. “Dat is wel genoeg”, leggen de mannen uit, “want dan is er een deel voor iedereen en een exclusief deel voor de tweehonderd mensen die de box kopen. Dan is het voor iedereen leuk.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by T I M B E U M E R S (@timbeumers)

Van 8 t/m 12 maart gaan de mannen op schrijverskamp. Dan kun je iedere avond intunen. Naast de studiosessies zullen de dagen van die week overdag gevuld zijn met de opnames van twee podcast-series; één over creatief overnemen en een over de geschiedenis van hiphop in Rotterdam. Je kunt je nog inschrijven ervoor. Zie de info in bovenstaande Instagram-post. De focus van die laatste zal liggen op de periode dat de heren zelf actief waren; tussen 2000 en 2010. De opnames daarvan komen later online op Hiphop In Je Smoel. Over de gasten informeren we je binnenkort.

De website met alle informatie én de bestellink is nu online!

Geplaatst door bowie op 25 februari 2022