Benz Muziek, een Teriyaki Boy en Tiewai X Sticks in onze playlist!

Nieuwe maand, nieuwe muziek! Naast de maandelijkse top-10 die we vanaf 2022 presenteren, blijven we natuurlijk ook on track (letterlijk) met onze wekelijkse Spotify-update. Ook deze week is het weer gelukt om je twintig nieuwe tracks voor te schotelen. Je kent de procedure; we lichten er drie uit en de rest moet je zelf ontdekken!

Hef – Benz Muziek

Broer Adje heeft de eerste single van zijn Adje en Reverse-album gelost, en Hef blijft niet lang achter; Benz Muziek is het eerste dat hij deelt van wat mogelijk Hefvermogen 2 gaat brengen. In de winter vlogen ze samen met Crooks naar Curacao om te werken aan Boyz In De Hood 2. Die plaat is inmiddels met lof ontvangen dus het is tijd voor 2022: een nieuw jaar waarin de mannen onverstoord verder gaan met het droppen van muziek. Benz Muziek in dit geval; Hef wordt door Killah Keezy overgehaald om ‘wat op te halen’ in België, maar dat resulteert in wantrouwend rondjes rijden bij de grens. Hef doet waar hij goed in is; scherp zijn terwijl hij op de chauffeursstoel zit en dingen slaan op Henny, maar ook meetings met Kees inplannen en op het juiste moment nuchter zijn omdat zijn dochter bij hem komt slapen. En dat alles terwijl er een donkere Davey Donovan-beat door de speakers blaast, zodat hij zijn verses kan pennen.

Nigo – Arya (ft. A$AP Rocky)

Nigo werd vooral bekend als de oprichter van het fashion-merk A Bathing Ape, maar daarnaast werkte hij als producer samen met onder meer Kanye en Pharrell. Hij is lid van het collectief Teriyaki Boyz, die je vast wel kent als je ooit The Fast & The Furious: Tokyo Drift hebt gezien. 25 maart verschijnt gaat zijn langgekoesterde wens in vervulling; nog een eigen plaat releasen. Op I Know Nigo zullen onder meer Tyler, The Creator, Pharrell, Kid Cudi en Pusha T meedoen. Op de nieuwe single horen we A$AP Rocky. Donkere pianotoetsen met flinke 808’s, dan moet je net Rocky hebben. Dit is een banger die ons de releasedataum van die plaat in de agenda doet noteren!

Tiewai – Life (ft. Sticks)

Het is alweer tien jaar geleden dat Tiewai officieel debuteerde met zijn album Ilawo. Dat zijn werklust onverminderd is, bewijst zijn output. De laatste twee jaar bracht hij een soloplaat (Stickies & Samples) een duoplaat (RxT, met stadgenoot Ricca) en een groepsalbum (met Goeie Jongens) uit. Dat duoalbum verscheen in november vorig jaar, maar inmiddels is zijn nieuwe run alweer gaande. De Genkse mc dropte onlangs al een single met STIKSTOF, en nu is er een samenwerking met Sticks. Om de haverklap geven de twee woordkunstenaars de microfoon over. Tiewai rapt dat hij zijn zoektocht naar erkenning heeft gestaakt, Sticks over dat hij liever niet jarenlang hetzelfde trucje wil doen en continu zoekt naar hoe hij 180 graden kan draaien. Ondertussen denderen de dikke drums van Wits, met jazzy trompetten en een almaar spokende pianotoon door. Laat Stickies & Samples II maar komen!

We hebben uiteraard ook die fijne Benny X Cole-joint, een keiharde nieuwe Denzel Curry, een zeer persoonlijke RBDjan en nog méér heat uit BE in de vorm van Yung Mavu, Chuki Beats en K1D. Abonneer en blijf altijd op de hoogte!

Geplaatst door bowie op 1 februari 2022