BENDE’R: voor het eerst sinds decennia weer een hiphopfestival in Oss!

De eerste Brabantse festivalzomer raakt extra vol. Op zaterdag 7 mei wordt er voor het eerst in twintig jaar weer een hiphopfestival georganiseerd in Oss. Graffiti, breakdance, DJ’ing en rap uit eigen regio staan centraal.  Drie area’s, zowel outdoor als overdekt, zullen worden benut met releaseparties, workshops en shows. Hoofdact is $KEER & BOO$.

BENDE’R buiten bij?

In het Sint Barbara Park naast Groene Engel wordt door Kings of Colors en BME Graphics een graffiti-jam waar talloze artists aan het werk zullen gaan. Allerlei schrijvers uit het oosten van Brabant tonen hun eigen talent, maar stimuleren ook de bezoekers om de spuitbus op te laten pakken. Het vak leren van de pro’s? Schrijf je ter plekke in voor één van de drie gratis workshops tussen 12:00 en 17:00.

Ook dope; op een outdoor dansvloer laat Cypher HQ hun meest indrukwekkende moves zien, en kunnen jonge beginnende b-boys en b-girls ook hun skills bijspijkeren.

Of BENDE’R binnen ook bij?

In het cultuurlokaal van Groene Engel wordt een heuse hiphopmarkt georganiseerd, waarbij DJ Seepman zijn kratten in zal duiken om er tunes in te vinden en de boel muzikaal te omlijsten. Tussen 19:00 en 20:30 gaat op dezelfde plek muziekjournalist Jaap van der Doelen twee panel talks hosten. Hij gaat in gesprek met bekende gezichten uit de Osse old school als nieuwe kartrekkers.

Vanaf 20:30 is er in de concertzaal van Groene Engel een live-programma met onder meer Seraphim, L-3Y3, AZURA., STANL33 en WBS Chiel. Ook J1N brengt zijn strakke flows ten gehore. Lokale hiphophelden van twee generaties slaan de handen ineen voor de primeur van ‘Licht In Het Donker’, het gezamenlijke project van Donker Oss met Kilojoule. Hoofdact van de avond is $KEER & BOO$, die in Oss komt laten horen waarom toys hem niet moeten testen. Met een kersvers album onder de arm (wanneer heeft hij dat eigenlijk niet?!) in de vorm van ‘Polo 4’ wordt het gegarandeerd nekkenbrekerij. Voor de live-shows betaal je € 15,- entree.

Over BENDE’R

BENDE’R is het nieuwe hiphopplatform van Oss. Verschillende crews en organisaties uit de regio Oss die met graffiti, rappen, beats, DJ’en en andere disciplines binnen de hiphopcultuur bezig zijn, hebben hiervoor de koppen bij elkaar gestoken. Besloten werd om niet langer op het eigen eilandje te blijven zitten, maar te kijken hoe we elkaar elk vanuit de eigen discipline kunnen versterken.

Daaruit is mede dankzij een bijdrage van cultuurfonds Amateurkunst Oss een samenwerkingsverband ontstaan dat oude heads en jonge honden samenbrengt met het doel uiteindelijk meer te worden dan de som der delen. Na een eerste avondprogramma in de Groene Engel eind vorig jaar, zetten zij voor de tweede live editie voor het eerst een heus festival neer. BENDE’R BIJ?

Klik op deze link voor alle informatie en tickets!

Geplaatst door bowie op 26 april 2022