Bekay – Hunger Pains

De eerste single Brooklyn Bridge met buurtgenoot Masta Ace is een ode aan de “the place where stars are from.” Alles wat deze borough zo bijzonder maakt wordt beschreven in de verses van beide MC’s. Een andere erg geslaagde samenweking is Pipe Dreams met Ra the Rugged Man. Op een stevige boombapproductie van Marco Polo speelt Ra een platenbaas die Bekay probeert te lokken door te beloven van hem een ster te maken. Een origineel concept en de uitvoering laat zeker niet te wensen over. Andere hoogtepunten zijn I Am, een ode aan hiphop en het dreigende Bloodsport, wat bestaat uit een agressieve Bekay, een bekende sample van Ol Dirty Bastard en een beat die sterk aan DJ Premier doet denken.

Na een knallend begin van zijn debuut is het tijd voor de MC om terug te kijken op zijn roerige verleden. Alle ‘normale’ tienerbezigheden komen aan het licht in Young: drugs, spijbelen, shopliften en misbruik maken van jonge meisjes zijn de dingen die Bekay heeft gedaan en waar hij niet trots op is. Wat deze track kenmerkt is de behoorlijke dosis humor en zelfspot van Bekay, wat hem onderscheidt van veel collega’s . Nog een goed voorbeeld hiervan is Crazy met Heltah Skeltah. Rappen over hoe gek je bent werkt natuurlijk het best als je ook echt gek bent en Bekay en Sean Price laten hier geen twijfel over bestaan. Toch heeft Bekay ook een serieuzere kant: Rapstar en Pops geven een diepere kijk in zijn leven. Na het horen van Rapstar is duidelijk hoe lang en frustrerend de weg van een beginnende Bekay was en de relatie (of gebrek daaraan) met zijn vader wordt uitvoerig beschreven op Pops.

Hunger Pains is een album van een hongerige MC die op zijn debuut overtuigend weet over te komen. Bekay is zeker niet de meest getalenteerde rapper en of zijn stemgeluid je bevalt is sterk de vraag, maar op de productie en tekstuele inhoud is weinig aan te merken.

Tracklist:

01. Intro
02. I Am feat. DJ Revolution
03. Pipe Dreams feat. R.A. The Rugged Man
04. Bloodspor
05. Young
06. Rapstar
07. Crazy feat. Heltah Skeltah
08. Brooklyn Bridge feat. Masta Ace
09. That’s Brooklyn (Skit)
10. Skemers feat. Wordsworth
11. Realest That Run It
12. Pops
13. The Raw feat. Saigon & Inspectah Deck
14. Visions
15. I Am feat. Dilated Peoples (Remix)

Geplaatst door bowie op 23 maart 2010