In beeld: Releaseparty Hef

Afgelopen zondag dropte Hef zijn pre-album 'Hefvermogen'. Een groot deel van de Rotterdamse hiphopscene was aanwezig waaronder Winne, Feis, Heinek'n en uiteraard broertje Crooks en broer Ado'nis. HIJS kon natuurlijk niet achterblijven…hèèèèè.

Het duurde even, maar Hef heeft dan eindelijk met Hefvermogen zijn officiële debuut gemaakt. YourSpace in Rotterdam was afgelopen zondag de plek waar je moest zijn en dat was te merken. Bij aankomst hangt een briefje voor achter de ramen: “Uitverkocht, alleen gastenlijst.” En mede doordat er geen voorverkoop is (waarom niet?) kan een grote groep teleurgesteld weer op huis aan.

Eenmaal binnen (eindelijk) hangt een lekker ontspannen sfeertje en bij binnenkomst staat een bonte verzameling rappers en fans op het podium los te gaan op Winne’s Geef Acht remix. Het begin van de avond kon ik helaas niet meemaken, maar het schijnt dat Turk & Ado’nis, aangekondigd als ‘special act’ Stackboys, even hiervoor de avond hebben afgetrapt. Anyway, na Winne’s joint volgen korte showcases van Crooks en Kleine Viezerik, terwijl DJ Abstract tussen deze showtjes door lekkere plaatjes draait. Het is echter natuurlijk vooral wachten op De Allervieste: Hef Bundy.

De inmiddels tot cultheld uitgegroeide mc uit de Rotterdamse wijk Hoogvliet betreedt rond elven het podium en zet ondanks het matig tot zeer matige geluid een leuke show neer. Na een wat onwennig begin komt de sfeer er lekker in en schotelt Bundy het publiek joints van Hefvermogen en de possecutbanger 9 Strepen voor. Gelukkig is er tussendoor ook ruimte voor Hef classics als Puur, Luie Mannen en Fok Met Me. Met Big Boss als knallende afsluiter en het ontkurken van een fles champagne is Hefvermogen dan definitief gelanceerd. En met succes.

Heb je deze releaseparty gemist? Niet getreurd. Aanstaande zondag doen Hef en consorten het dunnetjes over wanneer ze de release nog een keer vieren in Bitterzoet. Klik hier voor meer info.

Hefvermogen is nu verkrijgbaar bij Woei (Rotterdam) en Patta (Amsterdam). Vanaf zondag is ie ook te koop in de webshop van Streetknowledge.

Geplaatst door bowie op 10 december 2009