Beatnuts en Non Phixion

Wat een dope affiche dat is wat iedereen dacht bij het zien van deze line up. De meeste ogen waren gericht op Non Phixion dat eigenlijk alleen maar als support act zou dienen en zo het publiek moesten opwarmen voor het hoofdprogramma: The Beatnuts.

Non Phixion dat hoge ogen gooit met hun debuutalbum ‘The Future Is Now’ eiste dan eigenlijk ook alle aandacht op. Aangekomen in de Melkweg viel het direct al op dat bijna iedereen het over het optreden van Non Phixion had en het optreden van The Beatnuts vormde geen gesprekstof.

De Melkweg was volledig vol gelopen toen Non Phixion het podium betrad en het publiek stond op exploderen dat kon je gewoon voelen toen de eerste texten gedropt werden veranderde de melkweg in 1 grote draaikolk van bouncende mensen. Non Phixion zag de energie uit de mensen menigte komen en ze besloten direct om de metal-versie van ‘CIA is trying to kill me’ het aanwezige fanatieke publiek pakte de draad direct weer op en het was een prettige chaos om in te verkeren. De playlist van Non Phixion bestond voornamelijk uit nieuwe tracks zoals: ‘Futurama’, ‘If you got Love’, ’It’s us’ maar gelukkig werden de classics ook niet vergeten zo brachten ze ook ‘Black Helicopters’, ‘Refuse to Lose’, ‘No Tomorrow’. Het was alweer een tijd geleden dat er een dergelijke hype sfeer was en het leek er dan ook steeds meer op te lijken dat de aanwezige headz voor Non Phixion waren gekomen niet zozeer voor The Beatnuts. Na een circa 45 minuten durende show van Non Phixion was het publiek volledig wasted en de meeste mensen verzochten verkoeling aan de bar.

De meeste headz hadden hun plekje in de zaal weer opgezocht want, het was tijd voor The Beatnuts die een wat ingetogen indruk maakte. Ze begonnen de show rustig en het publiek kreeg op deze manier de tijd om te herstellen van Non Phixion. De show kon niet echt boeien en er kwam zelfs een moment dat The Beatnuts de melkweg vroegtijdig deden verlaten waarop een BOE-geroep van jawelste uitbrak. The Beatnuts verschenen ietwat geiriteerd weer on stage en haalden toen een aantal classics uit de kast waardoor het publiek alsnog in beweging kwam eind goed al goed maar vooral Non Phixion goed!

Fixtures
Hoogtepunt: Non Phixion-Black Helicopters
Dieptepunt: De houding van Beatnuts
Bier: 1,67
Wc: gratis
Garderobe: 0,90
Fotograferen: ja
Geluid: goed
Bezoekers: uitverkocht
Damage: 15 euro excl. lidmaatschap & res. kost.
Cijfer: 8,5

Geplaatst door bowie op 7 juli 2002