Beastie Boys Video Anthology (DVD)

DVD: Beastie Boys Video Anthology 

Speelduur: minimaal 3 dagen

Regisseurs:

Disc 1
Intergalactic – Nathanial Hörnblowér
Shake Your Rump – Nathanial Hörnblowér
Gratitude – David Perez Shadi
Something‘s Got To Give – Ari Marcopoulos
Sure Shot – Spike Jonze
Hey Ladies – Adam Bernstein
Looking Down The Barrel Of A Gun – Nathanial Hörnblowér
Body Movin’ – Nathanial Hörnblowér
So What‘Cha Want – Nathanial Hörnblowér

Disc 2
Sabotage – Spike Jonze
Shadrach – Nathanial Hörnblowér
Three MC’s And One DJ – Nathanial Hörnblowér
Ricky‘s Theme – Spike Jonze
Pass The Mic – Nathanial Hörnblowér
Holy Snappers – Nathanial Hörnblowér
Root Down – Evan Bernard
Netty’s Girl -Tamra Davis
Alive – Nathanial Hörnblowér

Acteurs: Mike D, MCA, Ad Rock

Extra¹s DVD
[list][li]Over 100 video angles and audio tracks switchable at any time during playback
[li]More than 40 remixes by Beastie Boys, Fatboy Slim, Prince Paul, Peanut Butter Wolf, Large Professor, Kut Masta Kurt and many others
[li]Audio commentary by th Beastie Boys and the directors
[li]The world-premier director‘s cut of Nathanial Hörnblowér’s Intergalactic spin off The Robot vs. The Octopus Monster Saga
[li]Interview with the cast of Sabotage
[li]Still photos
[li]Story Boards
[li]Special collectible poster
[li]New 5.1 surround-sound mixes
[li]A capella versions
[li]Optional english subtitels
[li]Optimal image quality: RSDL dual-layer edition
[li]Information on all videos
[li]Complete song credits
[li]Some color bars
[li]Operations Manual[/list]Film uitgebracht in: 2000

Gekocht bij: Van Leest, Kalvertoren, Amsterdam

Prijs: Geld doet in zo‘n geval niet terzake

Verhaal: Tjah. Het verhaal. Daar gaat deze DVD dus over: het verhaal van de Beasty Boys. Een terugblik op wat die gasten allemaal gemaakt hebben. In woord, geluid en beeld. Een trip door zo’n goeie 20 jaar Beastie Boys. Een trip dus door 20 jaar hiphop culture. 18 bekende en minder bekende Beastie-tracks met video en commentaar. De vele extra‘s maken dit tot meer dan een verzameling videoclips. Veel niet eerder gereleased materiaal, zoals de rushes van de onthoofdingstakes in Body Movin’. Maar ook veel echte angles. De Beastie Boys gebruikten in de clip voor Shake your rump uit ‘89 zichtbaar 3 verschillende cams, waartussen je nu dus zelf kunt switchen. Bij Three MC"s And One DJ waren dat 4 cams. Bij Sabotage clip kun je kiezen voor 3 alternatieve verhaallijnen en een Hollywood-interview met de acteurs die de hoofdrollen vertolken in de clip. Ook dope foto’s die tijdens het draaien van de clips door Spike Jonze zijn geschoten.

Behalve veel visuele hebbedingetjes bevatten de discs veel audio-extra‘s in de vorm van remixes. Een aantal bestaand en een aantal speciaal voor deze DVD gemaakt. Behoorlijk uiteenlopend. Dit maakt de Beastie Boys Video Anthology onmisbaar voor verzamelaars. Ook in de remixes kun je on the flow switchen van a capella naar drum ’n bass bijvoorbeeld.

De Color Bars (inclusief geproken commentaar) maken de schijf af. Evenals de internetlinks naar goede doelen. De meeste in het teken van de Tibetanen, waar de Beastie Boys zich al tijden voor inzetten. Ook qua ‘bijgevoegd papier’ doet dit DVD-album het erg goed: de cover op posterformaat en een strakke Operations Manual krijg je erbij.

Mijn mening: Als ik zo eens teruglees denk ik dat het duidelijk mag zijn dat ik de discs wel doperdandope vind. Een musthave. EenDVD die zo’n goed beeld geeft over een succesvolle hiphop posse mag niet in je collectie ontbreken. Je moet er wel effe lekker voor gaan zitten om alle mogelijkheden te zien en te horen, maar dan heb je ook wat. Hangen in de bank met je remote in de hand die hele schijf afspeuren, naar dingen die je nog niet eerder gehoord of gezien had. Maar natuurlijk wel eerst al die dope clips in sequence bekijken om weer effe die geest op te frissen toch. En daarna uren spelen. Je playstation kan je uren gevangenhouden, maar deze schijven doen niet onder voor een goeie game. Een beauty van een document over de hiphop cultuur.

True Maestro Material

Geplaatst door bowie op 29 december 2002