Battle of The Year and more..

Helaas de bussen naar Battle of the Year zitten vol, maar als je de kans hebt om toch te gaan, dan moet je hoe dan ook gaan. 26 OKTOBER THE BATTLE OF THE YEAR 2002 FINALE http://www.battleoftheyear.de

Vernieuwing BREAKING.NL
Achter de schermen bij Breaking.nl wordt er hard gewerkt aan een complete vernieuwing van de site. Binnenkort krijg je nog beter de ins en outs van de Breakdance gepresenteerd op je monitor. Dus be on the lookout. WWW.BREAKING.NL

Rotterdam vs de Rest van Nederland – Verkiezing
Op 23 december zal in Overschie, Rotterdam de battle Rotterdam vs de Rest van Nederland plaatsvinden. Op Breaking.NL kunnen alle breakdancers van Nederland stemmen op hun favoriete BBoys & BGirls zodat er een crew samengesteld kan worden om de Rest van Nederland te vertegenwoordigen in de battle.

Hoe werken de verkiezingen ?
De crew voor de Rest van Nederland wordt samengesteld uit 2 lijsten:
1. De Verkiezingslijst
Op de verkiezingslijst staan zo’n 50 BBoys en BGirls die zich hebben aangemeld voor de battle tegen Rotterdam. Uit deze lijst kan je max. 10 Breakdancers kiezen waarvan jij vindt dat ze goed genoeg zijn om mee te doen in de Battle tegen Rotterdam.
2. De Nominatielijst
Op de nominatielijst kan je max. 4 Breakdancers plaatsen die niet op verkiezingslijst staan. Vind je bijv. dat Sylvain van Triple X, iemand van Funky Styles, of misschien je buurjongen, zou moeten meedoen in de Battle, maar ze staan NIET op de verkiezingslijst, dan kan je via de nominatielijst nog eens max. 4 Breakdancers nomineren.

Hoe worden de resultaten van de stemmingen verwerkt, en hoe ontstaat de crew voor de Rest van NL?
De 10 meest populaire Breakdancers, (personen waarop het vaakst is gestemd) worden in de crew geplaatst. Verder wordt gekeken welke 4 Breakdancers het vaakst zijn genomineerd. Deze Breakdancers worden dan uitgenodigd om zich bij de andere 10 breakdancers te voegen in de Battle tegen Rotterdam. (genomineerde leden worden alleen gekozen als ze een groot aantal keren genomineerd zijn.)

De resultaten van de verkiezing op BREAKING.NL worden op twee verschillende plekken verzameld en geteld. Op deze manier wordt fraude bij het tellen van de stemmen voorkomen. Verder wordt er op een speciale manier gecontroleerd dat ook bij het indienen van de lijst geen fraude kan plaatsvinden.

Act 2002 – Urban Culture on Stage – 1 t/m 9 november
In Rotterdam wordt van 1 t/m 9 November weer het ACT Festival georganiseerd. Act is een festival waar voornamelijk jongeren dans, theater en cultuur te zien is. En dit jaar is er weer een heleboel
te zien en te beleven als je van Breakdance houdt.
Het Act festival duurt dus een week en in verschillende theaters in Rotterdam zijn er gevarieerde programma’s, voor de bboys en bgirls is zeker de moeite waard. en oh ja een van de beste breakdancers die er ooit op deze aardbol heeft rondgelopen komt ook, zijn naam is Storm

Een middag met Paulo Nunes
Zaterdag 2 November, Theater De Evenaar , 15:00 uur , Prijs: 5,00
Een levende legende in de myhologie van de breakdance: Paulo Nunes. Als een van de eerste Rotterdamers erbij toen in de jaren tachtig de electric boogie opkwam en nog steeds een toonaangevende figuur binnen de breakersscene. Door zijn handicap leek hij kansloos maar zijn uitzonderlijke skills en moves brachten hem over de hele wereld en, als lid van de 010 B’Boyz, op het podium van grote theaters met het
Scapino Ballet.
Wie zijn zijn helden? Hoe is het om wereldkampioen breakdance te zijn geweest? Wat doet hij nu? Een middag vol (zeldzame) videofragmenten, muziek en meer.

YADA VAN DER HOEK – La Pendeloque
Donderdag 7 november, Theater Lantaren/Venster, Lantaren 1, 21:00 uur, Prijs:
7,50
Vrijdag 8 november, Theater Lantaren/Venster, Lantaren 1, 21:30 uur, Prijs: 7,50
Yada van der Hoek is een van de drie beste B-Girls van Nederland en lid van de Rotterdamse breakdance crew Got Skillz. Ze heeft nu een groep samengesteld waarin top breakers zitten als de Rotterdammers Alain Vyent (ex-Got Skillz, Hush Hush Hush) en Joanne Vyent (Star Force) maar ook danseressen met een academische dansopleiding, zoals Rikke Mechlenborg Rasmussen (Writing to Vermeer, Aya).

La Pendeloque is de eerste choreografie van Yada van der Hoek waarin zij de ruwheid, spontaniteit en energie van HipHop combineert met de strakheid van een moderne choreografie. De dansers geven een beeld van wie jongeren zijn tegenwoordig, zonder daarmee clichébeelden neer te zetten. De visuals zijn van Yada’s zus, Dindi.

HUSH HUSH HUSH BOBO IN PARADISE
Vrijdag 8 november Theater Zuidplein, Grote en Kleine Zaal, 20:00 uur, Prijs: 8,00
Zaterdag 9 november Theater Zuidplein, Grote en Kleine Zaal, 20:00 uur, Prijs: <br /8,00
HHH scoorde dikke hit met 2PACK, waarin Rotterdammers Paulo Nunez, Alain Vyent en Yada van der Hoek dansten. BOBO IN PARADISE heeft een iets minder pakkende titel, maar evenveel hitpotentie. De cast bestaat uit spelers uit allerlei verschillende hoeken en disciplines; zoals de vijfvoudig wereldkampioen acrogym (!?), een paar breakdancers ’ van de straat’ en ’ hoog’ geschoolde danseressen.
BOBO IN PARADISE is gebaseerd op het gelijknmaige boek van David Brooks en gaat over de tocht naar het paradijs, terwijl de hel ook erg dichtbij is. Of het verschil tussen winnen en verliezen. En trouwens, hoe zou dat paradijs eruit zien?
IJzingwekkende acrobatiek, krachtige beats, uiteenlopende karakters, meebewegende projecties, Andalusische sfeermuziek en een eenvoudig mzzr verassend subtiel decor.

ILLUSIOANRY ROCKAZ en LABYRINTH
Dinsdag 5 november, Theater Lantaren/Venster, Lantaren 1, 20:30 uur , Prijs: 5,00 ILLUSIONARY ROCKAZ (Utrecht) Age of Chaos (preview)
Deze vijf godenzonen zijn net terug van een toer met de Wu Tang Clan. Hun breakdance wordt aangevuld met Capoeira en Kung Fu en daarmee hebben ze al twee jaar achter elkaar de Battle of the Year Benelux gewonnen. In maart 2003 gaat hun eerste avondvullende voorstelling in premiëre. Tijdens ACT2002 een korte preview.

LABYRINTH -Labyrinth
Jazz dance, Hip Hop, Breakdance, Electric Boogaloo, Bubbeling of R&B: allemaal straatdans. 6 Rotterdamse dansers uit 010 Bboyz, Got Skillz en International Girls halen al hun talenten uit de kast en gooien in een flitsende presentatie alle stijlen overhoop. Resultaat: een Labyrinth van de vele verschillende dansstijlen die de Rotterdamse straatdansscéne rijk is. Noem het dus geen straatdans, noem het Rotterdam dans. met: Wilfred Morazzo, Randy Telg, Lloyd Marengo, Jason Jeandor, Euredice Pelgrim, Mario Walden

STORM Solo for two
Woensdag 5 nov. – Rotterdamse Schouwburg, Kleine Zaal – 20:30 uur , Prijs: 7,50 Sorm, DE Europese breakdancelegende? Ja. Niels ‘Storm’ Robitzky is al twintig jaar bezig met HipHop en breakdance. Volgens Rocksteady Crew lid Mr. Wiggles heeft zijn Battle Squad ervoor gezorgd dat breakdance begin jaren negentig opnieuw in de VS werd geboren. Nu vliegt hij de wereld rond om samen te werken met andere theatergezelschappen, muzikanten of HipHopdansers. In Rotterdam doet hij het in z’n eentje. Hoewel …

In Solo for Two danst Storm tegen of met zijn evenbeeld. Dat evenbeeld is door een videoprojectie naast hem op het podium bezig. Zodoende zijn er twee personages aan het werk in een geheel vol creativiteit, verassingen en humor. SUPPORT ACT: Old Skool Breakers feat. Paulo Nunes.

Info: http://www.breaking.nl

Geplaatst door bowie op 24 oktober 2002