Bangers van Freddie Gibbs & Rick Ross, City Girls en WAWA op repeat

April doet wat ‘ie wil. De Grammy’s zijn uitgereikt (gefeliciteerd Roselilah en Outtatown!), het festivalseizoen staat op het punt van losbarsten en de eerste singles van de lente staan op repeat. We lichten er drie voor je uit, de andere zeventien check je in onze playlist door helemaal naar beneden te scrollen! Heel veel bangers, dus let’s go!

Freddie Gibbs – Ice Cream (ft. Rick Ross)

Nog geen week na zijn uitverkochte show in de Melkweg liet Freddie ‘Gangsta’ Gibbs de verwachtingen voor zijn zelfbenoemde rapalbum van het jaar verder oplopen door een single uit te brengen met Rick Ross. De twee herinterpreteren de OB4CL-klassieker Ice Cream. Producer Kenny Beats maakt er een bruisende, bass-heavy tune van. “Serve your neighbors thirty-four flavours, I got ice cream, yeah!”, horen we Gibbs spitten, voordat hij onder meer Master P, Shaquille O’Neal en Fetty Wap in zijn couplet verwerkt. De passende video, waarin we Gibbs zijn producten zien serveren vanuit een aangepaste ijscowagen, is de kers op de taa… ehhm… het ijs. Laat SSS nu maar droppen, Freddie.

City Girls – Top Notch (ft. Fivio Foreign)

Fivio Foreign is nog maar een paar weken verwijderd van de release van zijn debuutalbum B.I.B.L.E. Onlangs scoorde hij al featurings van Alicia Keys en Ye, en nu doet hij mee op de nieuwe track van City Girls. Voor de video haalt hij JT en Yung Miami zelfs naar New York. Voor een typische corner store droppen ze hun bars, terwijl de overige shots stuiteren tussen een roodgekleurd trappenhuis en een restaurant. Fivio staat deze zomer op WOO HAH! X Rolling Loud in de Beekse Bergen. Tegen die tijd is hij waarschijnlijk een superster, mark our words.

WAWA – Waar Ging Het Mis

Op het pad des levens is het vallen, opstaan en vooral leren. Dat is de essentie van de indrukwekkende nieuwe single van WAWA. Zijn levenslessen over vriendschappen onderhouden terwijl het succes – of dat nou op straat of in de muziekbusiness is – stijgt, deelt hij in het eerste couplet: “Maak je veel pap, nou, dan maak je veel enemies!” In het tweede couplet spiegelt hij het verleden op de straat aan zijn huidige artiestenleven; hij verdient nu liever zijn geld als hij eventjes optreedt. WAWA gaat diep voor zijn nieuwste werk, en dat levert de ijzersterke single Waar Ging Het Mis op.

Deze drie en nog 17 andere tunes check je deze week in onze Spotify-playlist hieronder. Tip: abonneer erop en blijf altijd op de hoogte van wat wij op repeat hebben staan!

Geplaatst door bowie op 4 april 2022