Baggervet! : Pete Philly / Senna / Maximus Prime

Het is vrijdag 14 april wat door heel Nederland wordt gezien als Goede Vrijdag, voor wie denkt dat op deze 'feest' dag niets te beleven is, heeft het goed mis. Na Opgezwolle, Typhoon en Jawat & Kubus is het de beurt aan de succesvolle Pete Philly en Perquisite om het LVC in Leiden een bezoekje te brengen op deze derde editie van Baggervet. Maximus Prime en Senna verzorgen het voorprogramma van deze heren.

Bij aankomst in het LVC is de zaal al zo goed als vol, wat niet heel vreemd is aangezien Pete Philly komt optreden wiens naam door heel Nederland en zelfs daar buiten een belletje doet rinkelen. Wat bij aankomst gelijk opvalt is het gevarieerde publiek, dit geeft dan ook de toegankelijkheid aan van de muziek die Pete Philly maakt sinds de samenwerking met Perquisite, maar ook geeft dit het succes aan van zijn album Mindstate.

Om half 11 mag de eerste act van de avond Maximus Prime zichzelf introduceren aangezien er geen host is voor de avond, dit is toch wel erg jammer, want een host zou een avond als deze, met drie verschillende acts, toch nog wat completer maken. Hij heeft nu ruim een half jaar zijn debuut album Make A Difference uit, toch begint hij met een nieuwe track die niet op het album staat, vanaf het begin krijgt deze Delftse MC het publiek mee. Na deze track doet hij zijn verdere show met album tracks, zo komen onder andere de titel track Make A Difference en Heavenly Father voorbij. Een leuke afwisseling tussen de nummers door, zijn de a cappela’s, die zowel in het Engels als in het Nederlands worden gedaan.
Het LVC te Leiden is de eerste locatie waar hij moet optreden voor een groter publiek, hij heeft al eerder opgetreden in kleinere zalen en dit is zijn eerste grotere zaal, dit is echter niet te merken, zijn politiek getinte lyrics op de zware beats komen allemaal overtuigend over en worden door het publiek allemaal goed ontvangen. Collega rapper ONX komt Maximus zelfs nog even bijstaan met de track Don’t Represent wat de show meteen een energieke afwisseling geeft, hij staat namelijk in zijn eentje, wat net dat beetje extra energie mist dan wanneer er een back up rapper of een DJ bij zou zijn. Toch krijgt Maximus Prime het publiek aardig mee en na een goed half uur optreden is het dan toch tijd om te stoppen en is het de beurt aan Senna.

De wachttijden tussen de verschillende acts door zijn gelukkig niet zo lang, zodat men de muziek die tussendoor gedraaid wordt en nog al wisselvallig klinkt, niet te lang aan hoeft te horen.

De volgende act is de zangeres Senna. Dit keer is ze het voorprogramma van Pete Philly, ze heeft al wel eerder samen met hem op het podium gestaan, maar toen was ze zijn back up. Deze zangeres heeft het vooral van de soul, funky maar ook de drum n bass beats waar je lekker op kan bewegen, dat dit haar niet onbekend is, laat ze gedurende haar hele show zien. Ze geeft heel veel energie tijdens haar show doordat ze alleen maar danst, ze heeft werkelijk geen moment stil gestaan. Toch heeft deze show beduidend minder indruk achter gelaten en wanneer zij als enige als voorprogramma was geweest, zou het publiek minder voorverwarmd zijn dan dat nu het geval is. Een groot punt van irritatie tijdens haar show was de DJ die met Senna mee was, hij trok met haar optreden onnodig veel aandacht, dit had echter niet gehoeven aangezien het niets aan haar show toevoegt.
Wederom na een goed half uur optreden vertrekt Senna weer van het podium en is het nog maar even wachten op de reden waarom de hele zaal uitverkocht is: Pete Philly en Perquisite.

Rond 12 uur is het dan tijd voor Pete Philly en Perquisite, wanneer Pete Philly opkomt met een saxofonist, zijn DJ PCM en een onbekende cellist, wordt het gelijk duidelijk dat Perquisite schittert door afwezigheid. Dat Pete Philly al een tijdje bezig is en dat vanavond verre van zijn eerste optreden is, is erg goed te zien, geheel op zijn gemak zet hij een heel energieke show neer en had er totaal geen moeite mee om het redelijk voorverwarmde publiek vanaf het begin mee te krijgen. Ook zijn populariteit onder het publiek wordt al snel duidelijk, iedereen is bekend met de tracks die hij doet. Zijn album Mindstate staat centraal in deze show, dit is logisch gezien het succes er van, hij deed onder andere zijn populaire tracks Insomnia en Gratefull maar ook de track Mellow waar hij bijgestaan wordt door Senna. Dat Pete Philly vrij toegankelijke, maar ook rustige hiphop maakt is erg goed te zien, al het publiek danst ritmisch op zijn muziek mee bij elk nummer. Na ruim een uur een goede show gegeven te hebben, stelt hij de muzikanten en zijn DJ voor en bedankt hij het publiek, het is weer afgelopen. Wat nu nog rest is de merchandise van Pete Philly die de rapper zelf verkoopt en de zelfde DJ die tussen de acts door draait ‘trakteert’ de achterblijvers nog op wat wisselvallige muziek.

Deze invulling van de Goede Vrijdag avond is zeker geen verkeerde geweest, Pete Philly gaf een energieke show die gewoon precies lang genoeg duurde. Het was jammer dat Perquisite afwezig was, maar deze werd goed opgevangen door een andere cellist. De support acts slaagden er beide in om het publiek toch redelijk voor te verwarmen, Senna helaas in iets mindere mate. Uiteraard kende de show ook wel wat minpuntjes, zo was het ontbreken van een host erg jammer en de DJ had tussendoor en na de optredens wel wat beter mogen draaien. Ook de DJ van Senna zorgde voor de nodige irritatie met de aandacht die hij vroeg. Al met al was deze derde editie van Baggervet zeker weer een geslaagde, op naar Camp Lo tijdens de vierde editie van Baggervet!

Fixtures:
Hoogtepunt: Pete Philly
Dieptepunt: DJ die nogal wisselvallig draaide
Bier: 1,60 euro
WC: gratis
Garderobe: gratis
Merchandise: CD’s, vinyl en shirts
Fotograferen: Ja
Geluid: Goed
Bezoekers: Ongeveer 400
Damage: 9 euro
Cijfer: 7

Geplaatst door bowie op 20 april 2006