Back on Track (10 maart Merleyn Nijmegen)

Waarom bescheiden zijn, terwijl er bij de kickoff van de eerste Back On Track meteen de hardste hiphopartiesten van Nederland staan? MOD The Black Marvel laat er met zijn Supercharger Records duidelijk geen gras over groeien. Deze MC’s verwoorden hun boodschap door middel van duistere lyrics, ondersteund door rauwe beats. De thematiek is zowel maatschappijkritisch als straatbewust. De wereldpolitiek wordt onder de loep en op de korrel genomen, waarbij MOD een aantal samenzweringstheorieën uit de doeken doet waardoor de angst menigeen bekruipt. Ook in andere Europese landen hebben MOD, Ciph Barker en Thun hun voetsporen achtergelaten door menigten met hun energieke shows op te zwepen.
Logischerwijs is SOS dan de aangewezen crew om de taak van supporting act op zich te nemen. Dit Rotterdamse duo brengt een rauwe vorm van hiphop voor de dag die een behoorlijke historische diepgang behelst. De naam SOS wordt hiermee eer aangedaan, wanneer men bedenkt dat deze staat voor Stories of Slavery. Dit tweetal brengt een boodschap die je doet denken aan die van bijvoorbeeld Dead Prez.

Fritz Bombzal op deze explosieve avond het lont ontsteken. Om het vuurtje nog wat extra aan te wakkeren zal Ready2Rumbl in het café een expo houden van zijn unieke illustraties. Tevens zullen er stukken te koop zijn. De vlam gaat overigens pas echt in de pan wanneer dit spektakel wordt aangevuld met een aantal DJ’s: Nemon, Cizzor en tot slot MistaSweet uit Den Haag. Vergeet niet aanwezig te zijn, anders mis je een avond om nooit meer te vergeten.

Back on Track
Wie: MOD The Black Marvel, Stories of Slavery (SoS), DJ’s Nemon, Cizzor en Mista Sweet.
Waar: Merleyn, Nijmegen
Wanneer: Vrijdag 10 maart
Hoelaat: 21.00 deuren open
Damage: 7,-

Audio
SoS – Against Us
SoS – Like ooooh
MOD – Paranoid
MOD – The Bilderberg

Geplaatst door bowie op 7 februari 2006