Elke week houden we je met onze Spotify-playlist op de hoogte van de tunes die wij op dát moment het hardst vinden. Of de muziek nou uit Amerika, Frankrijk, Spanje, België of Afrika komt maakt niet uit. Als het hard is, staat het erin. We moeten ons helaas wel aan een limiet houden; ieder week zijn er maar twintig plekken te vergeven. Deze week hoor je veel tunes die je niet zou horen als je op de oppervlakte zou blijven. Hidden gems dus.

Zo is daar een nieuwe track van SKAV & DOOKS, van hun geweldige nieuwe album Stallone & Snipes. Voor SKAV is het alweer de tweede release van het huidige kalenderjaar, en ook voor Dookie van Het VerZet staat de teller nu op 2. In de wandelgangen klinken geluiden als ‘de nieuwe golden era’ voor Nederlandse hiphop. Wat vast staat: boombapheads mogen niet slapen op alles wat de stempel Fort Buku en/of Krauw Konnekt krijgt. Zo ook niet op deze. Tres Puntos!

 

Daarnaast zijn ook namen die wat minder frequent op de radar opduiken deze week van de partij. D-Double bracht voor het weekend zijn nieuwe EP Bankjes uit, en daarop staat een heerlijk melodieuze samenwerking met Yssi SB. QV en Bankjes vormen een prima combo. Ook lang niets van gehoord: Casey Veggies. Op een tune met D Smoke duikt hij de funkyness en r&b-vibes in, maar vergis je niet; flows en bars in overvloed.

De grommende vocalen van Kevin Gates, een postuum uitgebrachte Fred The Godson-joint op een remake van Dead Presidents, een felle Latifah, een track van het 90ste (echt!) project van Curren$y en zelfs een nieuwe Young Buck kun je ook vinden in de playlist deze week. Je snapt het al; het gaat alle kanten op, dus we hopen dat er ook voor jou iets tussenzit wat je nog niet kent of dat je al gruwelijk dope vindt.

Enjoy, en tot volgende week!

Meer Achtergronden, Tracks