Gil & Megas kwamen ooit op als Kringili & Alex Megas, als onderdeel van het collectief Hidden Village. Alle leden zetten vervolgens ook solo stappen, maar ze verloren elkaar nooit uit het oog. Tilburg is ten slotte niet al te groot, dus beland je sowieso nog wel eens met elkaar in de studio.

Gil & Megas brachten in 2018 diverse singles naar buiten, waarop ze een dansbare en poppy kant van zichzelf lieten zien. Door de triomfantelijke blazers in Leef The Life, hypnotiserende akkoorden op een uptempo dansproductie in Uit De Streets en melodische trap in het nummer Versnelling moesten de luisteraars alvast leren wennen aan het nieuwe geluid van de Tilburgers. Nu zijn ze terug en trommelen ze twee oude bekenden op: T.Dutty en Wakeem doen mee op Space.

Die tune begint aanvankelijk als een mellow poptrack, maar ontvouwt zichzelf plots als een barfest op keiharde trap: de drie rappers geven de microfoon door in estafette-stijl en droppen hun verses achter elkaar, zonder dat er een refrein te horen is. Gil associeert strak met dezelfde rijmwoorden en verschillende betekenissen, maar de vurige flow-switches van T.Dutty mogen er ook zeker zijn. Wakeem sluit het nummer af en gaat helemaal harmonieus op in de ratelende productie van Megas, die daarna andermaal verandert. Alledrie rappen ze hun ass er compleet af. Beluister de dikke tune hieronder.

16 februari wordt de release van de nieuwe EP Het Gaat Beter gevierd met een party in de Hall Of Fame, Tilburg. Tickets fix je via 013!

Meer Tracks