Appelsap

Nee, geen anti-rokerscampagne, maar supervette hiphop en funk die fresh is. En overal waar het supervet en fresh is, is HIJS!

Voor diegenen die Appelsap nog niet kenden zal ik eerst even een kleine introductie geven. Simpel gezegd is Appelsap een feestje. Het is fresh, funk, hiphop en meer. Er zijn frisse acts, dj’s, vj’s en art. Deze feesten zijn om de 2 maanden in Hotel Arena Tonight en elke zomer in het Oosterpark te Amsterdam.

Het feest was die avond om 23:00 uur begonnen en zou tot 04:00 duren. Veel te laat was ik daar en mijn eerste indruk was de drukte. Ook het type publiek was zeer verschillend wat ik wel positief vond. Van stereotypen hiphop headz naar nieuwsgierige toeristen, van jong tot oud en van lauwe pappies naar wacke tjappies. Dus dat was dope. De locatie was ook goed. Parkeergelegenheid iets minder, hehe, maar uiteindelijk toch te vinden. Hotel Arena Tonight is een oude Kerk wat een leuk detail is, want dit heeft dus een goede akoestiek waardoor het geluid heerlijk in het gehoor ligt. Binnen was het stampvol, echt geen grappen. De drukte was enorm wat op zich een goed teken is.
De opzet van de zaal was goed gedaan en de ruimte hierin was goed benut. Dj Kid Sublime draaide met zeer veel enthousiasme dat werd versterkt door het publiek. Lekkere feest tracks die je niet in de gemiddelde club of discotheek hoort. Daar hou ik dus van. Ook kwam de nieuwe single van Opgezwolle nog even voorbij. Genoeg hiphop dus, maar ook aan funk, disco en soul geen gebrek. De tracks werden lekker aan elkaar gespint en mc Fit deed af en toe zijn ding door als ‘host’ het publiek te beïnvloeden en zo de mensen nog meer uit hun dak te laten gaan.

Ikzelf was druk mee aan het swingen vooral op tracks als Jump Around en Just A Friend gingen de voetjes even van de vloer. Ook ging ik maar eens een rondje lopen om zo de overige ruimtes te checken. Er was een kleinere zaal waar meer disco gedraaid werd. Hier waren de mensen ook lekker aan het dansen en was er een gemoedelijk sfeertje. Ook was er een kunstenaar die een schilderij aan het maken was dat er zeer dope uitkwam onder het blacklight. Met een trap omhoog kon je de grote zaal van boven bekijken en hier was ook nog een soort van chill-out. Relaxte banken waren gevuld met mensen die onder het genot van een drankje meer aandacht aan elkaar aan het besteden waren. Maar overal waren ook gewoon mensen aan het dansen. De sfeer zat er goed in, de muziek waar iedereen tevreden over was klonk prachtig door de mooie akoestiek. Dj SP deed zijn funky ding op de turntables ook nog en dit werd met veel plezier opgevangen door het publiek. Deze feesten zijn ook gewoon voor mensen die van feesten houden. Dansen, uit je dak gaan maar toch met die hiphop flavor. De vibe zat er gewoon heerlijk in en tot grote teleurstelling van iedereen moest er om 04:15 toch echt afgekapt worden.

Appelsap is naar mijn idee een dope feest dat gewoon die lekkere sfeer met zich mee draagt. Goede muziek, een organisatie die weet hoe ze feesten moeten organiseren en een pracht lokatie maken dit feest tot een groot succes. Ik kan nog maar een ding hieraan toevoegen; Appelsap is Juicy, dus check het.

Fixtures:
Hoogtepunt: Biz Markie – Just a Friend wat het publiek helemaal gek maakte.
Dieptepunt: De lange wachttijden bij de bar.
Bier: ?
Wc: 0,50 Euro
Garderobe: 1 Euro
Fotograferen: Sjawel!
Geluid: Goed! (zeer goede akoestiek)
Bezoekers: ongeveer 1100 (bomvol anyway)
Damage: 10 euro
Cijfer: 8
Meer Info: http://www.appelsap.net

Geplaatst door bowie op 17 augustus 2003