Appelsap

Met een komische, misleidende flyer op naar de Appelsap Xperience. Met DJ's SP en Kid Sublime als line-up moet dit wel goed gaan. Check hier hoe die Appelsap dit keer smaakte…

Alhoewel de flyer misschien anders suggereerde met de hilarische slogan “Power to the Hardcore” was er vrijdag de 9e van april gewoon weer een frisse Appelsap editie. In Hotel Arena Tonight begon om 23:00 die frisse funk die aan elkaar gedraaid zou worden door DJ SP, Kid Sublime en zou Arnhemsgespuis de kleine zaal vertoeven met Electric Lounge. Tevens was er weer kunstige artwork aanwezig dit keer van Brush & Zender.

Veel te laat was ik in het gebouw aanwezig, maar mijn binnenkomst was plezierig met A Tribe Called Quest dat in de desbetreffende zaal werd opgezet. De toon was meteen voor mij gezet en de sfeer was duidelijk te proeven. Ondanks dat de drank redelijke prijzig was, werd er naast sfeer ook dus ook drank geproefd. Het publiek was zoals gewoonlijk divers, maar wel typerend. Ook opvallend was dat de gemiddelde leeftijdsgrens dusdanig gedaald was dat het bijna Baseline-achtige vormen aannam, hoewel de TMF awards zaterdag pas waren. Natuurlijk drukte dit de pret niet. De grote zaal was net als de kleine bomvol en voor frisse lucht kon je het beste boven op de ligbanken plaatsnemen of buiten een cypher creëren.

De “Urban Hardcore” kwam er dankzij Kid Sublime in de vorm van rauwe hiphop van o.a. Big L, Boogie Down Productions, Mobb Deep, Big Pun, DITC, Pete Rock, The Beatnuts en meer hiphop afgewisseld door enkele funky records. Ook kwamen er uiteraard bekendere nummers van de tv en radio langs die de nog steeds dansende mensenmassa warmhield in Hotel Arena Tonight. In de kleine zaal heb ik geen electric lounge kunnen bespeuren maar funky jazz rhythms en soulvolle hiphop op snel tempo. Al met al was er toch overal vooral hiphop te horen wat mij zeer veel deugd deed. De sfeer zat er ook prima in en men genoot overduidelijk van het feest. DJ SP wist de sfeer goed vast te houden en wanneer het publiek even indutte of als er gewoon even aangeduid moest worden welke plaat er op stond waren daar de Hosts MC Fit en Skate The Great voor om hun werk te doen.

Naarmate de tijd verder tikte was al snel het einde inzicht met nog steeds een redelijk volle zaal die maar niet van ophouden wist. Opgezwolle werd met “Tjappies en Mammies” ingezet om als afsluiter het publiek met een tevreden gevoel naar huis te sturen. Dit was natuurlijk een geslaagde actie. Appelsap was weer lekker fris en fruitig en elke editie is toch weer een tikkeltje anders wat het interessant houdt. Op naar de volgende editie dus…

Fixtures:
Hoogtepunt: DJ set van DJ Kid Sublime!
Dieptepunt: geen
Appelsap: 2 Euro
Wc: 0,50 Euro
Garderobe: 1 Euro
Fotograferen: Duidelijk ofnie!
Geluid: Goed!
Bezoekers: Volle Zaal Yo!
Damage: 10 euro
Cijfer: 8.5

Meer Info: http://www.appelsap.net

Geplaatst door bowie op 10 april 2004