Appelsap

Veel hiphop deze keer op Appelsap en zowaar een cadeau van de organisatie! Lees hier hoe deze keer de frisheid verkondigd werd…

Deze Appelsap editie, die uiteraard weer plaatsvond in Hotel Arena, had dit keer veel Hiphop inhoud met DJ’s als SP, Craig Solo, Piet Parra en DJ KAM die uit Engeland hierheen kwam om zo weer voor een ‘vet toffe Appelsap’ te zorgen! De hosts van de avond waren Gee en Skate the Great. Langzaam kwam deze avond op gang, maar om een uurtje of 02:00 was het echt bomvol.

De opzet van de zalen was zoals gebruikelijk: in de grote zaal, wat het toneel was voor de DJ’s KAM en SP, was de grote dansvloer met hierachter de bar wat voor veel opstoppingen zorgde door de grote menigte die op de dansvloer wilde vertoeven. Hiernaast grensde de ietwat kleinere zaal waar Craig Solo en Piet Parra de turntables onder handen namen. Boven bevond zich de relaxte chillout die met ligbanken voor ontspannen momenten kon zorgen. Ook was er boven ruimte genoeg om te dansen en was er zelfs een bar om de nodige drankjes te bestellen. Deze omgebouwde oude kerk zorgt voor een perfecte locatie voor feesten van elk kaliber. Wat ik deze keer miste was de live art van Freakinsitnie. Op vorige edities was deze van de vaste partij om de zaal op te leuken met zijn kunst, maar dit keer had de Appelsap organisatie iets anders gepland voor de gasten. Bij binnenkomst werd namelijk per individu de gratis Appelsap mix CD van SP, deel 2, uitgedeeld. Vriendelijk werd deze in ontvangst genomen en dit toont aan hoe de Appelsap organisatie met zijn gasten omgaat.

Natuurlijk kwam iedereen voor de muziek en om te dansen wat ruimschoots werd gedaan. Maar een ding waar ik helemaal enthousiast over was, was de muziek die gedraaid werd. Hiphop was het ding en dat zou iedereen horen! In de kleine zaal werd ik bij binnenkomst ontvangen door Craig Solo met de geluiden van Dilated Peoples. Positief begin dacht ik zo. Waar ik voor vreesde gebeurde gelukkig niet, want het bleef bij deze ille sferen. Tracks van o.a. DITC, Nas, Blacksheep, EPMD, Common, Big Pun, KRS-One, Lord Finesse, The Roots, Mos Def, Eric B & Rakim, ATCQ, Gang Starr, Opgezwolle, Extince en de lijst kan nog doorgaan. Samen met Piet Parra zorgden deze twee heren voor hogere sferen bij het publiek dat goed reageerde door vrolijk aan het dansen te blijven. Wat precies hetzelfde geval was in de grote zaal waar SP en KAM goed bezig waren. Hier werden naast vele classics en wat toegankelijkere hiphop ook hele dope funk en jazzy tracks gedraaid. Heel dope waren ook enkele breakbeats die goed gemixt werden. Verder voerde DJ KAM nog enkele beat juggles en het nodige scratchwerk uit, maar met publiek dat komt om te dansen, heeft dit weinig nut. Ook werden originele samples afgewisseld met de track van die sample wat heel bevredigend in de oren klonk. Ook de hosts van de avond, Gee en Skate The Great, deden hun werk prima en waren totaal niet hinderlijk. Af en toe een aankondiging maar verder werd er (gelukkig) vrij weinig door de tracks heen gepraat en het publiek opzwepen om te gaan dansen was niet echt nodig.

Het uiteraard weer gevarieerde publiek waar het man/vrouw gehalte elkaar goed in evenwicht hield, genoot zichtbaar van dit frisse feestje en de sfeer was goed te proeven. Appelsap begint 2004 perfect met deze tot nu toe naar mijn idee beste editie van Appelsap. Aan het einde van de party, raar genoeg, ook geen gek lange rijen bij de garderobes en met het gratis cd-tje in de achterzak gingen zo de feestgangers langzaam naar huis om daar een “Vet Valentijn” te gaan hebben…

Fixtures:
Hoogtepunt: De sfeer in het gebouw geladen met positieve vibes!
Dieptepunt: n.v.t.
Appelsap: 2 Euro
Wc: 0,50 Euro
Garderobe: 1 Euro
Fotograferen: Jah!
Geluid: Goed!
Bezoekers: Uitverkocht!
Damage: 10 euro
Cijfer: 8.5

Geplaatst door bowie op 14 februari 2004