Appa reageert op aangifte Geert Wilders

In verschillende media is te lezen dat Geert Wilders aangifte doet wegens de uitlatingen van rapper Appa die hij eerder deze week deed in De Pers. Zo was er onder meer te lezen: “Als ik Wilders ooit tegenkom, is ‘ie van mij. Ik zweer je, ik pak hem aan”. Appa ontkent niet dat hij deze dingen gezegd heeft, maar had wel het volgende te melden: “Ik heb dat gezegd ja, ik ga dat niet ontkennen. Ik pak hem inderdaad aan als ik hem zie, maar ik heb nooit gezegd dat ik hem iets fysieks aan zou doen. Waar staat dat dan? Kan je mensen tegenwoordig niet meer aanpakken met woorden als je een moslim bent?”

Verder legt hij uit:_ “Het is kenmerkend voor de steeds toenemende polarisatie in onze maatschappij dat een dergelijke uitspraak van een moslim meteen wordt opgevat als doodsbedreiging. Politici als Geert Wilders zijn daar direct verantwoordelijk voor, met dit soort sensatiebeluste acties en uitlatingen. Ik heb inderdaad gezegd dat ik het niet erg vind als iemand een kogel door zijn kop schiet, maar dat is alleen maar eerlijkheid. Types als Wilders ontwrichten de maatschappij”_

“Politici zouden zich bezig moeten houden met het verenigen van mensen, met het lijmen van de maatschappij, niet met wiggen drijven en onrust stoken om op een goedkope manier zieltjes te winnen en je naam weer eens in de krant te zien.”

Aldus de extra tekst en uitleg van Appa.