Hoe Anderson .Paak, Elmo en Koekiemonster ons weer laten smachten naar feest

De Amerikaanse versie van Sesamstraat nodigt regelmatig bekenden uit de entertainmentwereld uit. De uitzending van vandaag (13 januari 2022) kent een prominente verschijning in Anderson .Paak. Zes jaar nadat hij Dr. Dre’s Compton van zijn unieke kleur voorzag en kort na zijn duo-album met Bruno Mars als Silk Sonic, reikt zijn sterrendom nog een tandje verder. Met Elmo en Koekiemonster zingt hij een ode aan allerlei feestdagen van over de hele wereld. En dat geeft ons liefde. Én FOMO.

Het is wellicht moeilijk voor te stellen met cultuur als laagste op het lijstje van mogelijke versoepelingen, óók bij het nieuwe kabinet. Maar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan vinden inmiddels weer evenementen plaats. Rolling Loud leverde jaloersmakende beelden op van grote mensenmassa’s en Coachella maakte vandaag bekend dat onder meer Ye, Baby Keem, Megan Thee Stallion en Run The Jewels aankomende april hun opwachting maken op het festival.

Er valt dus weer genoeg te vieren in Amerika. Anderson .Paak houdt het samen met zijn nieuwe rode en blauwe vrienden echter dichterbij. H Is For Holiday is een overzicht van feestdagen die .Paak het liefst doorbrengt met familie en vrienden. En goddank voor ons; dat kan hier in Nederland gelukkig nog wel. Het gevoel van samen koken, knutselen en eten, maar ook van speciale mensen in het zonnetje zetten. Op Vaderdag en Moederdag bijvoorbeeld.

Het is, als je de teaser sec bekijkt, natuurlijk een over-Amerikaans tafereel. Cheesy? Zeker. Fout? Misschien. Maar het onderstreept wat nodig is; liefde geven aan je naasten. Of ze eens in het ootje nemen door te vertellen dat er in de hele wereld geen koekjes meer te verkrijgen zijn. Moet je net bij Koekiemonster doen. April fooooools!

“Let’s dance, let’s sing!”, horen we in het refrein. Hopelijk hoeven we dat binnenkort niet enkel meer binnenshuis te doen en gunt Rutte IV ons ook eens een dansvloer, festivalweide of legale rave. Anderson .Paak, Elmo en Koekiemonster geven alvast een voorzet, en tegelijkertijd een tip voor als deze culturele kaalslag onverminderd door blijft gaan; genieten van wat er nog wél te vieren is, met de mensen van wie je houdt.

We kunnen er niets aan doen, maar we krijgen nog meer zin in een feestje na het zien van deze beelden. Aanklikken op eigen risico, dus.

Geplaatst door bowie op 13 januari 2022