ANBU en diverse talenten hebben de Hall Of Fame met de grond gelijk gemaakt

Wie de Hall Of Fame kent, weet dat het een broedplaats is voor talent. Zeker met de To The Max-events krijgt hiphoptalent een podium om zich in de spotlight te presenteren. De laatste editie van Talent Meets Talent, waarbij ANBU en special guest Dutty de avond mochten afsluiten, was niet eens sprake van ‘opkomend talent’; de acts die er stonden ontstijgen die term namelijk al lang.

In de duistere, rokerige zaal van de Tilburgse cultuurfabriek was het een aaneenschakeling van trappende hiphopsupersterren in de dop: de prima verstaanbare BMB opende de avond met een nonchalante doch steady delivery, waarna ‘jonge ondernemer’ $tee de tripletflows vuurde op het publiek. Toen was daar de veelzijdigheid van de Zeeuwse Cyclo B, die naast battles ook een grote diversiteit aan tracks in huis bleek te hebben en afsloot met een ijzersterke acapella vol knowledge.

Door naar Rey Tranquilo, die de bezoekers samen met zijn vrienden (hij liet in zijn korte settijd ook wat collega’s rappen) al snel in extase bracht met dikke beats en flows en naar Fide World, de Limburgse crew die al op support kon rekenen van de leden van ANBU on stage. Voordat zij aan hun show konden beginnen stond er nog één act op het programma; het Amsterdamse duo Ocho & Ibs, die met hun bass heavy tunes de Hall opbliezen. Het publiek was daardoor inmiddels meer dan klaar voor ANBU, die geen rem bleken te hebben.

Van meet af aan was het turnen met de mannen uit Nevlo; springen, wall of death’s op oude, nieuwere en zelfs splinternieuwe tracks (de Missing Johnson Tape kwam die dag uit) was eerder regel dan uitzondering en de crowd werd geen rust gegund. De trapjoints vlogen je om de oren en de bas klapte heerlijk door het donkere hol dat de Hall Of Fame heet. En toen het publiek ook maar de kans kreeg om te denken dat ze klaar waren met moshen en naar de uitgang konden gaan, was daar nog Dutty die een live preview kwam geven van de Plaats Delict EP die vandaag is verschenen.

Qua vibe, geluid en het niveau acts was dit makkelijk de beste Talent Meets Talent ooit. En het publiek voelde dat ook: zo buck ging de Tilburgse youth nog nooit tijdens een TMT-editie. In 2018 gaat de talentenreeks gewoon weer door, zodra je je aan kunt melden lees je dat uiteraard op onze website.

Nog een paar foto’s:

Geplaatst door bowie op 14 november 2017