Air Max BW’s, big booty’s en de terugkeer van MC Ren in onze playlist

Pinksteren is voorbij, dus doken we vanochtend in onze persmail, release radars, recente toevoegingen aan onze persoonlijke playlists en algoritmes. We kwamen weer boven met twintig tunes die we de HIJS picks van deze week noemen. Wat blazen we deze week door het Central District van Rotterdam op vol volume? We lichten er drie van de twintig voor je uit. De rest moet je zelf ontdekken.

Kevin – Air Max BW

‘Slow flow animal’ Kevin speelde vorige maand zijn grootste en belangrijkste show tot nu toe; in een uitverkochte Rotterdam Ahoy walste hij de RTM Stage compleet aan gort, met een show die zowel muzikaal als visueel van het podium afspatte. Hij opende ‘m met een nieuwe track, die Air Max BW heet. Dat is tevens het eerste geluid dat we van de Rotterdammer horen nadat bekend werd dat hij zijn deal bij Noah’s Ark heeft verlengd. De strekking: “Gaat die money beneden, dan kan de mood swingen / als alles loopt volgens planning, dan gaan we goed zitten!”

Ivorian Doll – Big Booty

Het festivalseizoen is in volle gang, en voordat ze haar performances (op onder meer WOO HAH! x Rolling Loud) gaat killen, komt Ivorian Doll eerst nog met een viering van seksualiteit, rondingen en body positivity. In het persbericht dat werd uitgestuurd, wordt de term twerk anthem gebruikt, maar vergis je niet. Er klinken flows als een mitrailleur over een dreigende drillproductie. De video doet de titel van de track in elk geval perfect eer aan.

MC Ren – Osiris

MC Ren tekende ooit bij Eazy E’s Ruthless Records, waarna hij de helft van diens debuut Eazy-Duz-It schreef. Dat resulteerde in zijn toetreding tot N.W.A., en de rest is geschiedenis. Zijn solocarrière verliep altijd op de achtergrond en in de ondergrond. Zijn laatste soloplaat Reincarnated dateert uit 2009. Tot nu, want er is een nieuwe EP, waarvoor hij Tha Chill van Compton’s Most Wanted (die andere legendarische rapgroep uit de buurt) vroeg om te produceren. Daar worden vintage westcoast-sferen op geschetst, maar ook de klassieke Ice Cream-sample uit Raekwon’s oeuvre wordt nieuw leven ingeblazen, en wel op de titeltrack.

Alle twintig picks van de week hoor je hieronder. Cheers!

Geplaatst door bowie op 7 juni 2022