Aiky over de achterkant, de keerzijde en de nieuwe era van Punchoutbattles

Hiphop In Je Smoel presenteert Kop Of Munt. Deze podcast zoomt in op de twintigjarige, rijke geschiedenis van battlerap in Nederland. Marco Martens, in zijn begindagen als artiest ook weleens actief als battle-rapper, gaat in gesprek met sleutelfiguren; mc’s, organisatoren en juryleden. Over de ontwikkelingen over tijd in deze tak van sport, bijvoorbeeld hoe het van ter plekke bedachte raps evolueerde naar voorbedachte en geschreven teksten. In de seizoensfinale hoor je Aiky, de organisator achter Punchoutbattles.

Aiky moest nog even overtuigd worden, toen Excellent hem vroeg om een battle-league op te zetten. Aanvankelijk zag hij er namelijk geen heil in, maar eenmaal op het eerste event van Punchoutbattles wist hij waar het niveau lag en waar het naartoe kon. We spreken hem over de evolutie van zijn platform, de diversiteit aan stijlen in de leagu – denk comedy, theatraal en de toevoeging van de teams in de huidige competitie. Aiky is een bouwer; steen voor steen werkt hij toe naar het grote plaatje, waardoor er steeds meer karakter in het grootste mc-battle platform van Nederland sluipt.

Je hoort het allemaal in de laatste episode van deze serie. De rest van de episodes is eveneens te vinden op het HIJStakkies-kanaal.

Geplaatst door bowie op 23 maart 2023