Kids of the Bims + Live: Amartey

Welkom in Zuidoost, de Bijlmer (de Bims). Deze korte documentaire van Mr.Frank en geregisseerd door I AM HERE, vertelt het verhaal van de Bijlmer; de geschiedenis, haar kopstukken, subcultuur en de snelgroeiende gentrificatie die aan de horizon dreigt. Van traditionele Surinaamse muziek tot Afro Beat, HipHop en meer, ontdekken we wat de nieuwe sound van de Bijlmer vormt en hoe dit van invloed is op het huidige sociale en culturele landschap in Nederland.

Deze jonge creatievelingen stellen de vraag wat het betekent om Nederlands te zijn in een tijd waarin spanningen rond immigratie en identiteit op een hoogtepunt lijken te zijn, in een land dat in conflict is met zijn eigen liberalisme. Ondanks de onrechtvaardigheden die de generaties voor hen in de buurt hebben meegemaakt, kan deze onverschrokken nieuwe generatie deze via een positieve, creatieve energie sturen. Door zich te richten op het heden, leren we over het verleden van de Bijlmer en bekijken we kritisch haar toekomst. Met gentrificatie op zijn hoogtepunt, hoe zal de toekomst van de Bijlmer eruitzien?

Het programma begint met de prijsuitreiking van de IN-EDIT IN SHORT Audience Award waar alle films uit het IN-EDIT IN SHORT aan meedoen. Vervolgens wordt ‘Kids of the Bims’ (33min) vertoond, gevolgd door een Q&A met co-regisseur Maik Schuster, Miguel Ferreira (Mr.Frank) en Angelo Bromet (één van de protagonisten). We sluiten af met een live-optreden van Amartey. Deze singer-songwriter met Ghanese roots is geboren en getogen in de Bijlmer en maakt een mix van afrobeat, R&B en pop.

Locatie: Melkweg, Amsterdam
Datum: 22 apr 2023
Tijd: 22:00
Prijs: 14,-
Tickets kopen
Evenement link