Flatbush Zombies & The Underachievers are Clockwork Indigo – “The Electric Koolade Experience”

clockwork indigo

via Noisey

Als je praat over frisse rapshit uit New York, heb je het waarschijnlijk over de Beast Coast-movement. Twee van de belangrijkste crews uit die beweging besloten eerder dit jaar hun krachten te bundelen. Onder de naam Clockwork Indigo brachten Flatbush Zombies en The Underachievers een fucking dope EP uit en nu gaan ze op tour. Op 14 maart 2015 presenteert Noisey het superhiphopcollectief live in de Melkweg in Amsterdam.

Flatbush Zombies staan in de frontlinie van New Yorks wedergeboorte. Zonder een groot label achter zich wisten ze behoorlijk op te vallen met hun onvervalste rapshit. De eerste mixtape D.R.U.G.S. ging over je school afmaken en belasting betalen en die vibe hebben ze door weten te trekken naar hun live-shows.

Flying Lotus hoefde maar 20 seconden naar The Underachievers te luisteren om te snappen dat ze dope zijn. Zo dope zelfs dat hij ze meteen tekende bij zijn label Brainfeeder. De twee boys, Issa Gold en AK, behoren samen met Flatbush Zombies en Pro Era tot de nieuwe generatie rappers uit NY. Ze rappen over chakra’s, het derde oog en de verlichting van de geest. Zelf omschrijven ze hun het als psychedelische traprap.

Locatie: Melkweg, Amsterdam
Datum: 14 mrt 2015
Prijs: 20 excl. servicekosten & lidmaatschap
Tickets kopen
Evenement link