De Basis: benefiet voor Jordi

Inzameling voor een stamceltransplantatie ter genezing van de MS van Jordi, deze behandeling is onder andere te ondergaan in Mexico.  Help Jordi naar Mexico!

In de zomer van 2011 is Jordi vier meter naar beneden gevallen, waardoor hij onder andere een schedelbasisfractuur heeft opgelopen. Na een tijd revalideren is Jordi weer aan het werk gegaan. Tot een jaar daarna, toen werd Jordi wakker en kon hij de linkerzijde van zijn lichaam niet meer aansturen. Hierop volgde de diagnose MS, en is Jordi weer gaan revalideren. Hij heeft zich hier niet door uit het veld laten slaan en is met hulp van vrienden verder gegaan met leven, begonnen aan een opleiding en heeft besloten zijn passie te volgen; Jordi is ervaringsdeskundige op het gebied van jongerenwerk (hij is zelf deels opgegroeid binnen jeugdzorg) en wilde graag jongeren ondersteunen bij het vinden van hun uitlaapklep/talent/passie.
Gedurende de tien jaar die hierop volgde is de MS van Jordi langzaamaan verergerd. Waardoor hij zijn passie niet meer kont volgen. Ook heeft hij vaker uitvallen gehad, en kon hij bijvoorbeeld voor een tijd niet meer praten. Voor Jordi is dit een van de meest erge dingen die konden gebeuren, hij kan hierdoor zijn andere passie niet meer volgen; namelijk rappen. Hierna heeft Jordi zich gestort op creativiteit en zittend werk, denk hierbij aan grafische vormgeving, zoals het monteren van de video’s van Bunkersessies. Helaas wordt de MS steeds agressiever en kan Jordi tegenwoordig ook zijn ” goede” hand niet meer goed aansturen. Waardoor ook dit werk wegvalt. Dan hebben we nog niks gezegd over zijn lopen. Jordi zijn stabiliteit en evenwicht laten hem steeds meer in de steek, waardoor hij momenteel in een rolstoel terecht is gekomen. Wederom wordt Jordi geholpen door zijn vrienden, zij koken dagelijks voor Jordi, gaan samen met hem de boodschappen doen en helpen hem bij het opruimen van zijn huis. Hiernaast krijgt Jordi 3 keer per week ondersteuning bij het douchen door de thuiszorg.
Jordi is in Nederland hard zijn best aan het doen om zijn stabiliteit en flexibiliteit terug te winnen, helaas lukt dit niet alleen maar met de reguliere zorg die in Nederland vergoed wordt. Sterker nog, in Nederland wordt geen behandeling voor MS aangeboden welke ook daadwerkelijk genezend is. In Mexico is dit anders, Jordi moet naar Mexico!
Hier kan Jordi een aHSCT behandeling ondergaan, waarbij zijn afweersysteem een reset krijgt door het gebruik van zijn eigen stamcellen. Hierdoor vallen ontstekingscellen niet langer de hersenen meer aan, zoals wel het geval is bij mensen met een actieve vorm van MS.

Locatie: Winterdijk30b, Waalwijk
Datum: 4 feb 2023
Tijd: 19:00
Prijs: 15,-
Tickets kopen
Evenement link