Aesop Rock & C-Rayz Walz

De volgepakte oude zaal in de Melkweg vormde het toneel voor een nieuwe Def Jux show. Met deze keer Aesop Rock & C-Rayz Walz in de gelederen.

Bij binnenkomst in de Melkweg werd er al één ding duidelijk: Def Jux is populair. Hoe verklaar je anders een volgepakte Melkweg op een doodnormale woensdagavond? Het label Def Jux heeft een grotere fanbase dan ooit te voren en Aesop Rock is meer dan zomaar een underground MC. C-Rayz Walz timmert ook hard aan de weg maar die was voor de meeste mensen niet meer dan een leuke bijkomstigheid. In 2001 was Aesop Rock ook te bewonderen in de Melkweg toentertijd samen met Cannibal Ox en Ugly Duckling. Die show was op zijn zachtst gezegd nogal matig, maar goed: een nieuwe show dus nieuwe kansen.

Met een portie nieuwsgierigheid richtte ik mij tot het podium waar C-Rayz Walz intussen het publiek ophypte wat hem op zich wel redelijk goed lukte. Na de opkomst van Aesop Rock dat voor een luid gejuich zorgde, kon de show beginnen. Het zag ernaar uit dat dit een duo show zou worden, waar de MC’s elkaar zouden afwisselen met hun eigen tracks. Aesop Rock was in ieder geval beter bij de les dan de vorige keer dat ik hem zag, maar toch kon hij mij om een of andere reden niet boeien. Als C-Rayz Walz daarentegen de mic greep, dan kwam daar de nodige energie uit die goed werd ontvangen door het afwachtende publiek. Aesop Rock deed voornamelijk joints van zijn laatste release ‘Bazooka Tooth’ en het leek erop dat de meeste heads niet goed wisten wat ze ermee aan moesten. C-Rayz Walz wisselde zijn show goed af met oude en nieuwe tracks en die shit klonk goed! Hoogtepunt van C-Ray Wallz was overduidelijk de banger “Who the fuck are you?” al dachten de meeste aanwezigen daar anders over.

Halverwege was het tijd voor wat freestyles die natuurlijk niet mochten ontbreken en dat zorgde voor een frisse wind tijdens de show. ‘Battle me’ van C-Rayz Walz was dan natuurlijk een logisch vervolg. ‘No Regrets’ van Aesop Rock werd nog in een nieuw jasje gestoken en ten slotte werd de show afgesloten met ‘Daylight’ waarbij het publiek het “All I ever wanted was to pick apart the day, put the pieces back together my way” meezong en de aanstekers uit de broekzak haalde.

Beide MC’s waren overduidelijk aanwezig en deden beiden hun ding! Het was alleen erg jammer dat de show relatief aan de korte kant was. C-Rayz Walz kon jammer genoeg minder tracks ten gehore brengen dan zijn collega en daar kwam bij dat Aesop Rock voornamelijk nieuw materiaal liet horen en dat sloeg niet geweldig aan. Als je al deze dingen optelt en aftrekt kom je op een degelijke show zondere echte diepte- en hoogtepunten. De party kwam dan ook tijdens ‘Daylight’ wel erg laat op gang.

Fixtures:
Hoogtepunt: Aesop Rock – Daylight
Dieptepunt: de relatief korte show
Bier: 2.00 euro
Wc: gratis
Garderobe: 1 euro
Fotograferen: jawohl
Geluid: ging wel
Bezoekers: circa 350
Damage: 12 Euro (excl. Lidmaatschap)
Cijfer: 7

Geplaatst door bowie op 25 februari 2004