Adult Swim Singles Program 2017 duurt maar liefst een heel jaar, en deze acts doen mee

Dat de Amerikaanse zender Adult Swim zich niet alleen met tegendraadse cartoons bezig houdt is de afgelopen jaren we duidelijk geworden. Zo waren zij ooit de aanleiding voor de eerste samenwerking tussen Killer Mike en EL-P, werkten ze met Danger Mouse en DOOM aan de plaat The Mouse and The Mask en verschijnt er al enkele jaren op hun website het Adult Swim Singles Program.

Daarin droppen acts uit allerlei genres elke week een gratis single, en daar zitten ook vele interessante samenwerkingen uit de wereld van de hiphop in. Zo hoorden we in het verleden al samenwerkingen van Flying Lotus met DOOM en Earl Sweatshirt, bracht Vince Staples via hen de volledige versie van het slot van Summertime ’06 uit en debuteerde Run The Jewels er de lead single voor elk van hun drie albums.

Dit jaar is de wekelijkse serie singles groter dan ooit, want Adult Swim Singles Program 2017 duurt met zijn 52 weken nog tot bijna halverwege volgend jaar. De eerste in de serie is nu uit, een track van producer Zaytoven met wijlen Bankroll Fresh, Young LA, en Twista. Die check je hieronder, en een lijst met, in alfabetische volgorde, de rest van de acts die meewerken aan deze serie.

Daarin vind je o.a. DOOM ft. Jay Electronica, Migos, Oddisee, Spark Master Tape, een Low End Theory posse cut, Shabazz Palaces, Knxwledge, FlyLo, Your Old Droog, Thundercat, JonWayne, Roffa’s eigen Sevdaliza en -hoe kan het ook anders- Run The Jewels. Wanneer welke track dropt is niet bekend, dus houdt Adult Swim vooral op de korrel het komende jaar.

ADULT SWIM SINGLES PROGRAM 2017 FULL LINEUP:

Abra
Anna Meredith
Big Freedia
BOSCO
Brian Eno
Code Orange
Colin Stetson
DAWN
Dinosaur Jr.
DOOM ft. Jay Electronica
Downtown Boys
Ducky
Father
Flying Lotus
G Perico
Helado Negro
HXLT
Jacques Greene
Jay IDK
Jlin
JonWayne
Julia Holter
Julian Casablancas + The Voidz
Juliana Barwick
Kaitlyn Aurelia Smith
Kitty
Knxwledge
Lord RAJA
Low End Theory (Daddy Kev, Nobody, The Gaslamp Killer & D-Styles)
Maxo Kream
Migos
Mija
Moor Mother
Nef the Pharaoh
Nick Hook
Oddisee
Pallbearer
Run The Jewels
SAD13 [Sadie Dupuis]
Sevdaliza
Shabazz Palaces
Sleep
Sophie
Spark Master Tape
SuperUnison
Tanya Tagaq
The JuJu Exchange
Thundercat
Tim Hecker
Venetian Snares
Waka Flocka Flame
Washed Out
Wavves
Witch Mountain
Wolves in the Throne Room
YFN Lucci
Your Old Droog
Zaytoven ft. Yung La, Bankroll Fresh, and Twista
Zeal & Ardor
Zola Jesus

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 1 juni 2017