Action Bronson is van zijn labeldeal af en dropt nieuw album ‘White Bronco’

Action Bronson back. En hij is weer onafhankelijk artiest. Én er is een nieuwe plaat. Dus de redactie is helemaal in z’n nopjes vandaag.

Zo’n vijf weken geleden vierde Action Bronson bovenstaand feit met een nieuwe track, getiteld White Bronco. Je track vernoemen naar ’s werelds bekendste vluchtauto is natuurlijk één, maar leveren is twee. En dat deed de goedlachse bebaarde rapper uit Queens, op een beat van producer Daringer. Edit: blijkt ‘ie het album helemaal niet naar de waggie vernoemd te hebben waarmee O.J. Simpson de popo urenlang bezighield, maar gewoon naar een van nature bokkend paard. Die hoor je overigens ook vaak genoeg op de plaat.

Het nummer bleek de titeltrack van zijn nieuwe album, dat vanaf vandaag te streamen is. Het is het eerste project van Action Bronson sinds Blue Chips 7000 van vorig jaar. De wegen met Atlantic en VICE Records zijn gescheiden, maar Bronsolino heeft ervoor gekozen om voor zijn nieuwste wapenfeit een team van oude bekenden om zich heen te verzamelen: producers Harry Fraud, Daringer, Party Supplies, knxwledge en Samiyam hebben allemaal al eens eerder voor hem geproduceerd en leveren nu allemaal vintage beats voor de man. Op het 10 tracks tellende project hoor je tevens vocalen van Meyhem Lauren, Big Body Bes en A$AP Rocky. Het artwork heeft Bronson trouwens zelf geschilderd.

Stream:

Geplaatst door bowie op 1 november 2018