ACT 2002: Urban Culture on Stage

Het Rotterdamse festival ACT2002, Urban Culture on Stage geeft het antwoord in 9 dagen, op 9 locaties, met 20 theatervoorstellingen, showcases en presentaties van Rotterdams talent en internationale helden! ACT2002 vindt plaats van 1 tot en met 9 november en wordt georganiseerd door: De Rotterdamse Schouwburg, HAL4, Nighttown, Theater Lantaren/Venster, Theater Zuidplein en Theater De Evenaar, in samenwerking met o.a. de wijkaccommodaties Odeon, Pier ‘80 en Klooster het Oude Noorden.
Voor de derde keer brengt ACT straatcultuur op het podium. Want dat hebben alle voorstellingen ook dit jaar weer met elkaar gemeen: de taal, dans en muziek, kortom het leven van de grote stad lopen er als een rode draad doorheen. Zoals bijvoorbeeld de Europese premiëre van Flow van de New Yorkse rapper/acteur/regisseur Will Power. Of de Nederlandse premiëre van Bobo in paradise van het Belgische gezelschap Hush Hush Hush.

Het festival wordt dit jaar op 1 november geopend met Akim Funk Buddha’s Dha Fuzion in de Rotterdamse Schouwburg. Dha Fuzion is geen theater, geen circus, geen concert maar een mix daarvan in een nog grotere mix van martial arts, spoken word, Mongoolse keelzang, human beatboxing, breakdance, tapdance, rhymes, luchtacrobatiek, funky grooves op onwaarschijnlijke instrumenten en meer. Voor en na de voorstelling zijn er surprise acts en Rotterdamse top DJ’s.

Naast internationale namen is er ook veel nationaal en Rotterdams talent aanwezig op ACT2002. Zo presenteert Rotjong hun nieuwe voorstelling Friends will be friends, brengt LikeMinds de voorstelling No Escape en speelt DOX Verborgen Labyrinth. Daarnaast zijn er optredens van o.a. leden van 010 Bboyz, Got Skills en Star Force.

Kijk voor meer informatie over ACT2002 op http://www.act2002.nl.

Geplaatst door bowie op 24 oktober 2002