Adele-taferelen op de grootste verkoopsite voor concerttickets vorige week vrijdag en zaterdag. De Britse zangeres verkocht vorig jaar zonder enige moeite vier keer de Ziggo Dome uit, maar met de mogelijkheid dat een hiphopartiest dat ook zou kunnen hadden we -om heel eerlijk te zijn- geen rekening gehouden. Drake kondigde zo’n twee weken geleden zijn The Boy Meets World tour aan, de Europese opvolger van Summer Sixteen, de tour die hij met Future in de USA en zijn thuisland Canada afwerkt. Nog voordat je na 10 uur in de ochtend twee keer met je ogen kon knipperen, waren de tickets allemaal al over de toonbank gegaan en werd er al snel een derde show aangekondigd. Sick!

Toen die ook razendsnel uitverkocht, besloten ze van Amsterdam een key city van de tour te maken, want de volgende ochtend werd de vierde (!) Ziggo Dome-show aangekondigd. Amsterdam heeft het geluk verkozen te zijn tot de plaats waar Drizzy zijn grootste Europese tour tot nu toe af gaat trappen, vandaar dat er besloten is om al eerder de grote plas over te steken en niet alleen op 20, 21 en 22 januari, maar ook al op 18 januari een show te spelen. De laatste kaartkopers zien hem dus als eerst!

drakehmh

Drake toen hij het nog met één keer HMH moest doen in plaats van vier keer Ziggo Dome in 2011, door Jamie Hoogland

De ongekende populariteit van de rapper komt natuurlijk niet door zijn bangers. Hits doorspekt met Caribische invloeden zoals Hotline Bling, One Dance (gisteren nog tot meest gestreamde nummer ooit op Spotify gebombardeerd), Too Good en zijn featuring op Rihanna’s Work zijn makkelijk verteerbaar voor het grote radiopubliek en blijken stuk voor stuk een schot in de roos. Zijn haast zeikerige stem op dit soort tracks zal begin volgend jaar ruim overstemd worden door minimaal tienduizend vrouwen die de longen uit het lijf schreeuwen in de grote Amsterdamse concerthal. Zou het niet mooi zijn als hij al die Top40-aanbidders de mond snoert door al die zoetsappige hits over te slaan en gewoon alleen zijn allerhardste joints zou rocken? Waarschijnlijk te mooi om waar te zijn, maar dat The 6 God naast hits scoren ook gewoon belachelijk kan rappen bewijst hij inmiddels al ruim acht jaar dat hij in de game zit.

Op elk van zijn albums laat hij meer dan een glimp zien van waar hij vocaal toe in staat is. Die zomerhits zijn even leuk, maar wanneer hij met flows, bars, charisma en delivery allemaal op level is, dan is Drake iemand waar niet snel mee te fokken is. Meer dan eens stopte hij rappers in een bodybag op hun eigen track door deze compleet naar zijn hand te zetten. Maar da’s niet erg; een Drake-featuring doet wonderen voor je ‘views’ (no pun intended), dus neem je die oorwassing als artiest waarschijnlijk maar al te graag voor lief.

We hebben onze droomsetlist voor zijn Ziggo Dome-shows voor je samengevat in een Spotify-playlist. Zowel oude albumtracks, als mixtapejoints en featurings op andermans singles komen aan bod. Succes met repeteren, Drizzy! En tot in januari.

Meer Achtergronden