Een nieuwe aflevering van Skin Deep, het item waarin de tattoo’s van mensen uit de hiphopscene centraal staan. Deze keer is Zack Ink aan de beurt om zijn tatts toe te lichten en daar horen natuurlijk ook mooie foto’s bij.

 

De naam Zack Ink doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar zijn naam zegt het al; het is inkt wat de klok slaat bij deze rapper uit Rotterdam. Zo is zijn motto M.I.M.S., wat staat voor Meer Ink Meer Stacks (tevens de naam van zijn eerste mixtape), ging zijn single Ink over zijn tatts en is hij naast rapper ook nog eens… tattooartiest. Vandaar dat fotograaf Ron van Rutten bij hem langsging om de betekenis achter zijn tatts te achterhalen.

 

Dochter

“Dit is mijn meisje, mijn prinsesje. Het is mijn baby, vandaar die tattoo.”

 

Boeroe
“Boeroe, da’s mijn vader man. Die heb ik gezet omdat iedereen mijn vader altijd zo noemt. Nu noemen ze mij ook zo.”

 

Hate, Faith & Love
“Deze is voor mijn moeder. Al die jaren is zij er voor mij geweest. Ook de jaren dat mijn vader er niet was heeft zij erg goed voor ons gezorgd.”

 

Data
“Dat is de datum van mij en mijn vrouw. Zij is de moeder van mijn kind, dat blijft voor altijd. Ook de geboortedatum van mijn dochtertje staat erop.”

 

Portugese tekst
“In het Portugees staat er ‘God heeft mij gezegend met mijn prinsesjes’. Ik ben gezegend met twee dames in mijn leven waarvoor ik heel goed moet zorgen. Vandaar dat ’ie ook op deze plek is gezet.”

 

Live by the gun, die by the gun.
“Dat staat niet voor een 9 millimeter ofzo, maar gewoon voor de tattoo-gun. Omdat ik eerst zelf verslaafd was aan tattoo’s nemen, en het nu best wel verslavend is geworden om ook tattoo’s te zetten bij anderen. Ik zal het altijd blijven doen, het is mijn passie.”

 

The good die young so I will never die
“Deze tattoo heb ik genomen toen mijn neef overleden is, begin januari 2012. Ik zou sowieso ‘The good die young’ zetten. En ik voelde me rond die tijd ook niet heel erg goed, dus heb ik ‘so I will never die’ erbij laten zetten.”

 

Microfoon
“Muziek is nog steeds mijn passie, maar nu is het vooral tatoeëren dat de klok slaat. Ook als ik workshops geef, vragen veel jonge kids me waarom ik die mic heb. ‘Omdat je altijd een rapper blijft’, zeg ik dan.”

 

Initialen
“Dit zijn de initialen van mijn zus, mijn broertjes en mijn zusje. Zij zijn een deel van mij, van mijn leven. Mijn zusje heb ik nog nooit gezien, die woont in Suriname. Vandaar dat ik haar naam eronder heb gezet in plaats van alleen een letter. Zij is de kleinste ster.”

 

Kayleigh
“Mijn dochtertje, ik zal altijd trots op haar zijn. Vandaar dat haar naam, haar foto en haar geboortedatum op mijn lichaam staan.”

 

Jaleesa
“Dat is mijn vrouw, mijn baby for life. Zij is de moeder van mijn kind. Wat er ook gebeurt, ik hou voor altijd van haar.”

 

Zack Ink
“Dat is wie ik ben tot ik doodga. Meer ink meer stacks. Ik sta achter mijn ding. Ze zeggen altijd ‘zet nooit tattoo’s op je handen’, maar ik weet al wat ik wil worden en wie ik ben.”

 

 

Meer Achtergronden