Deze keer een hiphopfan centraal in Skin Deep. Fatima Verheijden is huismoeder en een grote hiphopfan die regelmatig te vinden is op hiphopparty's. Wij kwamen haar een aantal keer tegen in Rotterdam, dus de hoogste tijd voor een shoot.

Horen, Zien & Zwijgen
“Deze tattoo staat voor ‘Horen, Zien en Zwijgen’, dat kun je zien aan de diamantjes die bij de oren en ogen te zien zijn. Ik vind het heel belangrijk dat mensen te vertrouwen zijn en dat je geheimen kunt delen met elkaar zonder dat het naar derden gespeeld wordt. Dat schijnt moeilijk te zijn voor veel mensen; tegenwoordig zijn mensen moeilijk te vertrouwen. Vertrouwen is heel belangrijk voor me. Daarom heb ik dat hier neer laten zetten. De ‘Mexican Skull’-stijl vind ik heel erg mooi. Ik heb tattoos in verschillende stijlen, dat komt omdat ik niet gebonden wil zijn aan één stijl, ik vind heel veel mooi, dus waarom niet?”

Calvin
“Dat is de naam van mijn kind, dat anderhalf jaar geleden is geboren. Ik vond dat hij een mooie plek verdiende om vereeuwigd te worden op mijn lichaam. Het is een mooie, duidelijke plek om een naam neer te zetten. De roos staat voor liefde en hij is blauw omdat het een jongetje is.”

Isabelle
“Tja, dat is een beetje een verhaal apart. Isabelle is de naam van mijn oudste dochtertje, ze is nu drieënhalf. Ik heb deze tattoo laten zetten in de wetenschap dat haar geen lang leven beschoren zou zijn. Ze is namelijk meervoudig gehandicapt. De doktoren hebben na de geboorte gezegd dat ze maximaal zes weken zou leven, dus toen ze drie maanden oud was, waren we al blij. Toen heb ik deze laten zetten. Wat er ook zou gebeuren, ze heeft ons leven veranderd. De vleugeltjes staan er bij omdat ze een engeltje is, ze is en blijft een heel bijzonder kind.”

Forever his
“Mijn man en ik zijn naar New York en Rome op huwelijksreis geweest, deze heb ik laten zetten in New York. De trouwdatum staat er ook bij, 09-05-’08. Je kunt het zien als een soort belofte. De roosjes en de hartjes komen veel terug omdat ze voor liefde staan, voor mij in elk geval.”

Zeepaardjes
“Ik heb eens gelezen dat mannelijke zeepaardjes de enige zoogdieren zijn die de eitjes van de vrouwtjes bij zich dragen, en ook daadwerkelijk de jongen opvoeden. Dat is in het dierenrijk wel erg bijzonder. Dus ik zie de mannelijke zeepaardjes als de ultieme vaders, dit is dus eigenlijk een eerbetoon aan mijn man. En het kleine zeepaardje is een vrouwtje, dus die stelt mijn dochter voor. Eigenlijk zou ik er nog een jongetje bij moeten zetten, maar stel je voor dat we nog zes kinderen krijgen, dan wordt het wel heel druk.”

Hiphop
“Ik ging regelmatig naar hiphopfeesten, jammer genoeg is er steeds minder te doen wat betreft hiphop in Rotterdam. Wat ik ook jammer vind, is dat als je naar artiesten als Gers en Kraantje Pappie gaat, het steeds meer puberfeestjes worden. De drempel wordt natuurlijk ook steeds lager, de muziek wordt toegankelijker. Ik voel me dan met mijn 33 jaar niet meer op mijn plek. De teksten worden simpeler en meezingbaar, dat hebben de kids door en die komen daardoor sneller op de feesten af. Als ik naar feesten ga waar een ouder publiek komt, zie ik voornamelijk mannen, maar ook steeds meer vrouwen. Een paar maanden geleden ben ik bij een concert van Hopsin geweest en ik was verbaasd dat er best veel meiden waren. Er waren nog altijd veel mannen, maar dat is vaak met rauwere muziek. Dat is niet erg. Ik heb minder last van mannen dan van pubers, haha.”

Meer Achtergronden