Het kan je niet ontgaan zijn dat de semi-bekende Nederlander Kraantje P een liefhebber is van tats. Een Skin Deep met de Kraan was dan ook slechts een kwestie van tijd, enjoy!

Het zakhorloge heeft alleen het cijfer 12 erin. De 12 staat voor 2012, omdat dat voor mij een speciaal jaar is geweest tot nu toe. De klok zelf heeft geen wijzers omdat wij zelf bepalen wat we doen, we leven niet bij de tijd en het is altijd onze tijd. Bovendien, als er wel wijzers op hadden gezeten, had ik niet geweten welke wijzer ik had moeten doen. Daar boven zit een kraan, daar komt de hele sleeve uit. 

Noah’s Ark logo, het label waar ik bij zit.

Aan het zakhorloge zit een ketting vast die naar beneden loopt, de ketting loopt over in het touw van het anker. En het uiteinde van het touw loopt weer over in de judoband. In de strook die overloopt in de judoband zitten de namen van mijn familie. Mijn vader, moeder en mijn zusje. Daarboven is de judoknoop en die loopt weer uit in de klok. En zo gaat het rond.

Onderop een golf hangt een baret, deze staat voor de vader van mijn vader. Hij heeft zijn hele leven in dienst gezeten. De baret hangt op een golf en op een anker. Dat anker staat voor de vader van mijn moeder, die heeft altijd gevaren.

Achterop mijn arm heb ik de cartooneske versie van Slash van Guns N’ Roses, dus het skelet van Appetite for Destruction. Mijn vader is een enorme Guns N’ Roses fan en zelf vind ik Slash de belichaming van rock and roll, het artiest zijn. Slash is niet per definitie de beste gitarist ter wereld, als je echte liefhebbers gaat vragen komen ze waarschijnlijk met tien betere gitaristen in hun lijstje, maar Slash is wel DE gitarist van de wereld. Hij heeft echt présence, hij straalt van alle kanten rock and roll uit, en dat vind ik zo tof aan hem.

Kraantje Pappie, het logo van mijn debuutalbum. Gemaakt door Roelie Vuitton, (Roeland Haak van bureau Ivanhoe). Toen ik het logo kreeg, was ik er zo enthousiast over dat ik het als tatoeage heb laten zetten. Het was ook gelijk mijn eerste tattoo. Ik vond het logo zo tof en ik dacht: ongeacht wat er met mijn album gaat gebeuren, ik zet ’m gewoon. Het album was toen nog niet eens uit. Binnenkant van mijn arm, niemand die het dan ziet. En ondertussen is mijn arm inmiddels helemaal vol.

De namen op mijn arm staan zoals gezegd voor mijn familie. Cor is mijn vader, Joyce is mijn moeder, Rowena mijn zusje. De judoband is een verwijzing naar mijn judoverleden. Ik heb jaren lang aan judo gedaan en heb nog steeds een liefde voor de sport. Voor de rest heb ik waterelementen erin verwerkt omdat het allemaal uit de kraan komt. Het begin van het einde noem ik het maar.

Meer Achtergronden