In Skin Deep gaat HIJS op zoek naar hiphoppers met tatoeages en het verhaal erachter. In deze editie staat Kleine Viezerik centraal, die 22 oktober zijn debuutalbum 'NZIEDEBOY' uitbrengt.

Mijn thema is ‘Passion and Pain in the Fast Lane’. Dat houdt in dat mijn tatoeëerder Jeetje en ik alles wat zich daarin afspeelt willen uitbeelden. Naast veel materie is dat ook veel vrouwelijk schoon. Mijn eerste tatoeages heb ik op 15-jarige leeftijd laten zetten. Een meisje die ik ken deed haar tatoeages zelf en leerde mij ook hoe dat moest. ‘Big Boy’ op mijn buik heb ik bijvoorbeeld zelf gezet, maar die is inmiddels alweer bijgewerkt met de machine. Op latere leeftijd prikte Jeetje mijn tats en zat ik al snel vol. We zijn nu goed op weg, maar er moet nog veel bij en opgefleurd worden.

Pitu Records is naast mijn eigen label ook familie.

Mercedes Benz is m’n lievelingsmerk.

‘Passion is pain’: hier heb ik veel ervaring mee en is daarom een reminder.

‘Lord Forgive’ is zeer bijzonder voor mij, omdat die met de hand is gezet op zeer jonge leeftijd in mijn zware tijden en deze uitspraak is nog steeds van toepassing.

Bonnie is een type vrouw waar je op kan bouwen.

Bad bitches rock!

De tekst ‘black’ (boven de roos) ‘rose’ (onder de afbeelding) is afgeleid van een Surinaams woord, blaka rosu, de mooie donkere man of vrouw. Ik ben best romantisch, op zijn tijd.

De heart of roses tat heb ik gezet omdat de schorpioen zeer romantisch en liefdevol is ingesteld, maar ook wraakzuchtig en gemeen kan zijn.

Diegene die staart naar de pretty girl in mijn nek wordt ook bekeken. Vond ik wel grappig.

DKV staat voor Drama Koning Viezerik, mijn alter ego. DKV is te horen op tracks als Moordenaar (van SirOJ’s album Goed Ontmoet).

Beeld door Ron van Rutten (http://www.ronvanrutten.com/)

Meer Achtergronden