Het is weer tijd voor een nieuwe editie van Skin Deep, het item waarin de tattoo’s van mensen uit de hiphopscene centraal staan. Deze keer is Jordy (misschien ken je ’m als Simon) van De Likt aan de beurt om zijn inkt uitgebreid toe te lichten en daar horen natuurlijk ook mooie foto’s bij, door DitIsGers.

De Likt by Dit Is Gers-1567

De Likt by Dit Is Gers-1561

Tattoo Vrouwtje
“Het vrouwtje heb ik circa 2007 laten zetten. Ik woonde toentertijd nog in Vlaardingen. Ik werd wakker en dacht: ik wil nu een tattoo! Dus toen heb ik als de sodemieter mijn laptop aangezet, het programma Paint geopend en mijn creativiteit losgelaten.”

Yeah Dude
“Dit hoorde ik in een film voorbij komen. Als ik het me goed kan herinneren, is het de film Dude where’s my car? Toen ben ik naar de tattooshop gegaan en heb de tekst ‘yeah dude’ laten tatoeëren.”

De Likt by Dit Is Gers-1547

Het envelopje
“Tja, dat weet alleen ik.”

De Likt by Dit Is Gers-1558

De vraagtekens hekje apenstaartje.
“Ik ging destijds met een groep om uit Delft, Scheme015. Een vriend van mij die op hetzelfde label zat als ik, Matarr is zijn naam, stelde mij voor aan Skaffa. Een tatoeëerder, rapper en painter. In een dronken bui hadden we allebei zoiets van: jaaaaa, doen!”

De zwarte vlek op mijn borstkas
“Is mislukt.”

Rock ’n roll
“Dacht dat dit leven me op mijn lijf geschreven stond. Ik hield het niet vol.”

De Likt by Dit Is Gers-1544

Mijn gezichtsomtrek met vraagteken in het midden
“Ben ik het meest content mee. Het herinnert mij aan een leuke periode toen ik voor het eerst een beetje uitging in Rotterdam. Excuses als ik weinig over mijn tatoeages kan zeggen. Ik weet er verder niet veel over te zeggen, zo blijft het voor mezelf ook lekker abstract. Hier heb je een piemel met inkt, kan je ‘m zelf invullen.”

De auto
“Renault Twingo, blijven mooie autootjes. Ze zijn lekker compact en minuscuul tegenover een SUV of een Hummer. Toch straalt de Twingo liefde uit en het is een prima wagentje voor studenten en uitkeringstrekkers.”

De Likt by Dit Is Gers-1573

De Likt by Dit Is Gers-1574

De veteranen boven mijn knieën.
“De een is Heihachi van het computerspel Tekken. De ander is Chuck Norris tijdens zijn chemokuur. Deze twee hebben me een partij bonje met elkaar.”

De Likt by Dit Is Gers-1553

De Likt by Dit Is Gers-1554

De Likt by Dit Is Gers-1575

De doodskop en vrouw op mijn linkerarm
“Voorheen was dit een lelijke tribal, waar ik zoveel spijt van had. Ik verborg ’m altijd op het strand, omdat ik me er zo voor schaamde. Misschien werd ik er onzeker door omdat het zo’n hype was om een tribal en een sterretje te tatoeëren. Een goede vriend van mij, Karim Bahri, jammer dat hij zo lelijk is, heeft zelf een tekening ontworpen die hij over mijn tribal heeft getatoeëerd. Ik ben hem heel dankbaar voor dat. Mijn redder in nood. God redde de dag niet, NEE! Dat is Karim die mijn tribal heeft verkracht tot iets schitterends.”

De Likt by Dit Is Gers-1551

Jordy
“Mijn eerste tattoo. Heb ik ook spijt van. Maar, de eerste tattoo is je eerste en die verander je niet.”

De titelloze debuutplaat van De Likt kwam in april uit en is via deze link te beluisteren.

Meer Achtergronden