Een nieuwe aflevering van Skin Deep, het item waarin de tattoo’s van mensen uit de hiphopscene centraal staan. Deze keer is Jebroer aan de beurt om zijn tatts toe te lichten en daar horen natuurlijk ook mooie foto’s bij.

Hakuna Matata
“Een uitspraak die ik veel heb gebruikt. Het betekent ‘geen zorgen, alles komt goed’. Die heb ik twee jaar geleden laten zetten. Het is echt een verslaving, het liefst laat ik elke week wat nieuws zetten. De enige shop waar ik tegenwoordig kom is Moose Tattoo, daar ben ik ook altijd welkom, maar het is er jammer genoeg altijd erg druk.”

 

Broederschap
“Broederschap betekent heel veel voor mij. Ik noem mezelf ook niet voor niets Jebroer, dus die link is makkelijk te leggen. Ik wil dat iedereen eerlijk wordt behandeld. Ik heb een grote familie en daarnaast ook veel vrienden. Wanneer we samenkomen, is dat voor mij echte broederschap. Het is ook de titel van de EP die ik een tijdje terug heb gedropt. Meteen na die release heb ik deze tattoo laten zetten.”

 

Hand met microfoon
“Ik ben een rapper, dus deze kon eigenlijk gewoon niet missen.”

 

Oog

“Ze roepen allemaal Illuminati, dit is gewoon een oog. Het is van een vrouw, het spreekt voor mij. Ik vind het gewoon mooi. Je kunt aan ogen zien hoe iemand in elkaar steekt.”

 

Gulden
“Toen ik guldens had, was ik rijk, nu zijn het euro’s en ben ik skeer. Dus dit is gewoon mijn eeuwige shout-out naar de gulden. Er staat ‘God zij met ons’ naast, dat stond ook op de zijkant van de guldenmunten. Ik vond de gulden ook een mooie munt, in tegenstelling tot de euro. Die vind ik gewoon lelijk, het euroteken vind ik ook al niet mooi. Ik ben blij dat ik ‘m heb laten zetten, dan kan ik later m’n kinderen vertellen over de gulden.”

 

Leeuw
“De Nederlandse leeuw, die staat voor strijd en kracht en zelf zorgen voor je eten. Plus dat ik het een mooi beest vind, zijn kop spreekt.”

 

Nouveau Riche
“Dit was mijn eerste tattoo, het label waar ik bij zit. Het betekent heel veel voor me. We zijn dat label samen begonnen en we hebben het samen groot gemaakt. Nouveau Riche staat voor nieuwe rijken, patserig doen met geld. Gewoon doen alsof je rijk bent, en later echt rijk worden. Dat is de mindstate. Er staat een duif bij en dat staat voor vrede.”

 

Voorschoten
“Ik heb een gedeelte van mijn jeugd in Voorschoten gewoond. Normaal vormen de drie maantjes en een blij gezichtje, maar bij mij is het mondje omgekeerd aangezien het de slechtste periode uit mijn leven betreft.”

 

Leiden
“De sleutels van Leiden, daar woon ik nu alweer een hele tijd.” (Leiden wordt de Sleutelstad genoemd, red.)

 

Familie
“Ik ben Jebroer, familie dus. Verder betekent familie heel veel voor mij.”

 

Sleutel naar succes
“De sleutel naar succes, microfoontje erbij, leek me gewoon logisch. Ik ben ook rechts, dus als ik je sla, word je succesvol, haha. Bam!”

 

 

“Mijn ene arm is bijna af, op een paar gaatjes na die ik nog op ga laten vullen. Ik ga helemaal onder. Ik ben sowieso een heel impulsief iemand. Ik kan vandaag bedenken wat ik wil laten zetten en dan kan het er zomaar morgen op staan. Ik twijfel wel nog over mijn nek en mijn handen, maar mama, ik vrees toch echt dat het gaat gebeuren. In elk geval moet de titel van mijn album, Gouden Tranen, nog ergens op mijn lichaam vereeuwigd worden.”

 

Het album Gouden Tranen is onlangs verschenen en te beluisteren op Spotify.

 

Meer Achtergronden