Een nieuwe editie van Skin Deep bracht ons naar Hoogvliet voor de oprichter van Team Vieze, Hef.

Julliard (Gaio)
“Dit was mijn allereerste tattoo en ik ben bijna flauwgevallen tijdens het zetten. Dat kwam zo: Gaio was een guy die boys uit Hoogvliet tatoeëerde, gewoon bij iemand thuis. Als je ging moest je op je beurt wachten. Ik was om 13.00 uur aan de beurt maar ik moest uiteindelijk tot 20.00 uur wachten. In de tussentijd rookte ik buiten djonkos en dronk ik bier. Daardoor vergat ik te eten. Dus toen ik aan de beurt was, voelde ik me niet zo sterk. Ik werd helemaal gek van de pijn. Uiteindelijk is het toch gelukt en had ik mijn eerste tattoo.”

Team Vieze (Tand Tattooz, Den Haag)
“Dit is een stempel om het officieel te maken. Ik heb heel mijn leven aan Team Vieze gegeven en ben de oprichter. Daarom vind ik dat ik de plicht had om als eerste een tattoo te laten zetten. Het logo heb ik zelf bedacht, Brian Elstak heeft het getekend. De prullenbak staat voor vies, de kroon voor het feit dat we kings zijn en de vleugels omdat we ‘fly’ zijn.”

Droomvrouw (Tand Tattooz)
“Ik wilde een unieke tat hebben. We hebben gezocht naar een goede foto van een chick in een bepaalde pose, dit vond ik de mooiste. Hem zetten was een hele uitdaging voor Tand. Een vrouw gecombineerd met ‘djonko’ is toch het mooiste dat er is? Als vrouwen hem zien moeten ze erom lachen. Ze weten dat ik gek ben, dit is een bevestiging daarvan (lacht).”

Get Rich Or Die Trying (Mike, Moose Tattoo, Rotterdam)
“50 Cent kwam met die slogan en ik deelde hem. Mensen van een bepaalde generatie hadden vaak ‘Only God Can Judge Me’ omdat ze met Tupac waren opgegroeid. Ik ben 24, toch van een generatie later en heb daarom deze. Mijn broertje Crooks en Moose hebben deze tattoo ook. We worden niet allemaal rijk, maar je moet het wel proberen.”

Be A Man Don’t Be A Mouse (Moose, Moose Tattoo)
“Ik had een vader thuis maar die vertelde me alleen maar dat ik alles thuis fout deed. Op straat in Hoogvliet was Bolle een vaderfiguur voor ons. Hij was 20 jaar ouder dan wij, dus al iets van 35. Bolle leerde me van alles, van wie we moesten stelen en van wie we niet moesten stelen, maar ook positievere dingen als auto’s repareren. Hij zei altijd: ‘Be a man, don’t be a mouse’ tegen ons. Dus als je iets moet doen, doe het dan goed. Een jaar geleden is hij overleden, hij was ziek. Hij deed altijd gekke dingen zoals bij -2 in een shirt met korte mouwen 120 door de straat rijden op een scooter. Dat heeft er denk ik wel mee te maken dat hij ziek is geworden.”

Bundy (vriend van Kleine Viezerik)
“Dat is een bijnaam die ik kreeg van mijn homies. Ik heet Julliard, dat werd Joe, toen Hef en er kwam uiteindelijk Bundy bij. Zo snel ik op de bank zit, heb ik in de ene hand een djonko en zit mijn andere hand in mijn broek net als Al Bundy, vandaar. In de hood heb je allerlei codenamen om de politie te slim af te zijn. Bundy is gewoon een van mijn bijnamen.”

Biggie (Moose, Moose Tattoo)
“Ik ben rapper, hij is de koning. Als je rapper bent, moet je respect geven aan Biggie, hij is de kaolo baas! Als ik opneem, doe ik vaak mijn shirt uit en kijk ik even naar mijn Biggie tattoo. Daarna is het dan gelijk: ’Let’s go…’.”

Hoogvliet (Moose, Moose Tattoo)
“Ik heb op veel plekken gewoond, bijvoorbeeld in De Bijlmer en Schiedam, maar Hoogvliet heeft me gemaakt. Op mijn 13e kwam ik er wonen en ik heb alles daar meegemaakt en geleerd. Van mijn eerste chick tot mijn laatste politieachtervolging. Hoogvliet, daar ligt mijn hart en blijft mijn hart. Deze tattoo zorgt ervoor dat ik dat nooit vergeet.”

 

Meer Achtergronden