Na een lange tijd is het weer tijd voor een nieuwe episode van Skin Deep. Deze keer is het Far I die de inkt op zijn lichaam toelicht.

Only God can judge me (I’m God)
“Ik geloof gewoon niet in God, dus ik heb ’I’m God’ laten zetten. Ik bepaal hoe mijn leven eruit ziet, niemand oordeelt over mij.”

 

 

13
“Dat is mijn geluksgetal, heb ’m laten zetten als cadeautje toen de moeder van mijn kinderen en ik 13 jaar samen jaar waren.”

 

 

 

Leeuw
“Dat was mijn allereerste tattoo. Mijn sterrenbeeld is ook leeuw. Als verrassing had mijn vriendin een tattoeist thuis uitgenodigd met mijn verjaardag. Ik wist er niks van. Ineens stond er een guy aan de deur die me zou gaan tattoëren. Ik ben er nog steeds erg trots op, ook al vragen veel mensen wat voor hond het is, schijnbaar lijkt-ie op een pup ofzo.”

 

 

Far I
“Far I. De naam kreeg ik van mijn beste vriend Helderheid, rest in peace. Ik draag die naam sinds ’95, ’96. Het komt van het woord Rastafari. Helderheid en ik zijn samen opgegroeid. Deze tattoo staat voor wie ik ben."

 

 

Kim, Mycah, Kiman en Far I
“Kim is de moeder van mijn kinderen. Die naam heb ik eerst laten zetten. Toen dacht ik ’die i kan staan voor Far I, Kiman is de naam van onze oudste zoon en Myca staat er ook in. Zo staat Kim centraal tussen onze kinderen.”

 

Svastica

“Ik wilde per sé iets vierkants, ik heb de betekenis ervan uitgezocht. Ik wist dat het een boeddistisch symbool was. Het staat voor het teken dat geluk brengt. Het staat nu tussen de namen van mijn kinderen, want zij zijn toch mijn grootste geluk. Het was een heel gewaagd besluit, maar ben blij dat ik ’m heb laten zetten. Mensen kijken er wel raar naar, maar als ze het durven te vragen ben ik altijd bereid om uitleg te geven en reageren ze meestal wel nuchter. Tja, het lijkt toch wel wat op een hakenkruis, maar als ik de betekenis ervan uitleg zijn ze cool.

 

 

 

Mic
“Ik begon met teksten schrijven in ’91. Tot op deze dag is de mic het symbool van mijn leven. Ik doe deze shit al ruim 22 jaar, dus die mic moet ik voor de rest van mijn leven met me meedragen.”

 

'02, '08, '79

“De geboortejaren van mijn kinderen en van mezelf.”

 

 

Duizendpoot
“Ik ben altijd met 1001 dingen tegelijk bezig, ik kan dan ook van alles. Ik kom uit een tijdperk waarin dat ook wel moest, er waren geen duizend beatmakers, dus ik moest het mezelf aanleren. Hetzelfde geldt voor clips maken, mixen en masteren. Ik noem mezelf dan ook een duizendpoot, mijn skills gaan verder dan alleen rappen.”

 

 

Hard Headerz
“Dat is mijn eigen label, daar breng ik mijn muziek op uit. Het betekent koppige mensen. En als er één iemand koppig is, dan ben ik het wel. Dus ik vond het wel een toepasselijke naam. Op de website kun je muziek checken.”

 

 

Muzieknoot
“Music is my life, dus die moest er gewoon op.”

 

 

Transformers
“Het staat voor dat ik niet geloof dat er geen goed en geen kwaad is. Iedereen is zowel goed als kwaad. Het hele universum is plus en min. Ik vond Autobots vs. Decepticons de beste manier om dat uit te drukken, en daarbij is het natuurlijk gewoon een jeugdsentiment.”

 

 

 

Pain & Love
“Can’t feel pain if you don’t know what love is en andersom. Het zijn twee woorden die voor mij één betekenis hebben.”

 

 

 

Engel & Duivel
“Dit staat symbool voor de vrouw, een beetje af te leiden uit het Adam & Eva verhaal. Ook weer een plus en een min. Een vrouw is Moeder Aarde en tegelijkertijd zorgt het ervoor dat je strijd moet blijven leveren als man. Het staat ook symbool voor de moeder van mijn kinderen en zo draag ik haar altijd met mij mee.”

 

Meer Far I

Meer info Tattooshop

Meer Achtergronden