DJ Mixturess maakt deelt uit van het collectief Dam Dutchess en is regelmatig te zien als DJ in Rotterdam. Zij is een grote liefhebster van tats dus werd het de hoogste tijd voor een Skin Deep met Mixturess.

Ik ben sinds kleins af aan altijd al gefascineerd geweest door tatoeages. Ik zie het meer als kunst dan als een versiering/plaatje. Mijn motto is dan ook bij tatoeages dat je altijd iets moet nemen waar je zelf achter staat en wat een betekenis heeft voor je. Als je een tattoo neemt omdat het op dat moment een ‘hype’ is, geloof ik heilig dat je er ooit spijt van gaat krijgen.

Dit is een 2 in 1 tattoo. De tribal zon is mijn allereerste tattoo die ik heb laten zetten toen ik 16 was. Ik had wat struggles thuis en op school en op een gegeven moment kwam een vriendin binnenlopen met een tattoo op haar been. Dat opende mijn ogen en ik ben toen met een paar vrienden naar Tattoo Bob gegaan. Ik heb voor de tribal zon gekozen met de gedachte ‘after rain comes sun’.

Jaren later deed ik een roadtrip door Texas en belandde in het stadje Corpus Christi. Ik liep alweer een tijdje met de gedachte om een nieuwe tattoo te nemen. Mijn geluk was dat het stadje vol met tattooshops zat. Ik ben op een avond binnengestapt in een random shop en heb gevraagd of ze mijn tattoo konden uitbreiden. Zij kwamen met het idee om er een soort van Japanse style van te maken door met verschillende kleuren alleen maar kleine stippen te zetten. Wat leidde tot bovenstaand resultaat.


 

Aangezien muziek altijd al een grote rol in mijn leven heeft gespeeld, heb ik ook nog wat muziektatoeages laten zetten. Onder andere een G-sleutel in mijn nek en muzieknoten achter mijn oor. De G-sleutel staat voor muziek maar de vorm lijkt ook op een F; een gelijkenis met mijn voornaam. Ik heb de noten achter mijn oor laten zetten in de periode dat sterren erg in waren. Op een gegeven moment zag ik iemand met sterren achter het oor en kwam op het idee om er muzieknoten van te maken. BECAUSE everything sounds like music to me.

Begin dit jaar heb ik een heel dierbaar persoon verloren. Door het verlies ben ik anders in het leven gaan staan en besefte ik dat het leven te kort is. Ik besloot dan ook om een inner sleeve te laten zetten.De sleeve represent Me. Alles wat ik ben is verwerkt in de sleeve. Je ziet een koptelefoon/vinyl/cassettebandje: ik ben opgegroeid met het recorden van muziek op cassettebandjes en begonnen met draaien op vinyl. Nu ben ik alweer vijf jaar bezig als DJ (koptelefoon). Mijn leven is muziek daarom ook de tekst Music Is Life / Life Is Music.

Op mijn trip door Florida belandde ik in Miami en MOEST ik langs Miami Ink.
Ik heb daar DE guys van Miami Ink ontmoet en heb een lotusbloem laten zetten door Ami. Het was een unieke ervaring. Je wordt getatoeëerd waar iedereen bij zit en fans komen in en uit lopen. De lotusbloem betekent voor mij dat je altijd door moet gaan om je goals te behalen. Nooit opgeven. Een lotusbloem kan zich zo mooi ontwikkelen, zelfs in de modder.

De veer betekent voor mij dat je je wings spread. Mensen zijn altijd geneigd om vast te houden aan iets wat ‘veilig’ is. Ik grijp nu gewoon mijn kansen en als ik op mijn bek ga, dan ga ik. Maar ik blijf doorgaan en mijn pad volgen/zoeken.

Meer Achtergronden