De eerste editie van Skin Deep waarin HIJS op zoek gaat naar hiphoppers met tattoos. Onze (logische) keuze viel op Def P.

 

Linker onderarm: werk in uitvoering. Dit is deel 1 van een tweeluik. Deel 2 komt op de andere onderarm. De opzet is een soort Yin-Yang idee waarbij op elke arm 1 helft van twee tegenpolen te zien is. Op deze arm worden onder andere vertegenwoordigd zijn hobby (tekenen/schilderen), het zien, het vrouwelijke en het goede. Op de andere arm komt dan zijn werk (muziek), het horen, het mannelijke en het kwade.
Dit project is het eerste wat hij niet helemaal zelf ontworpen heeft maar in de stijl is van een vriendin, omdat het op de onderarmen zit en deze het meest in het zicht zijn, ook voor jezelf en je je toch vaak gaat ergeren aan details in je eigen werk, die je misschien anders had moeten doen/gedaan zou hebben als je het over mocht doen.

Rechter respectievelijk linker bovenarm aan de binnenkant: HIP HOP, design wat gebruikt is voor de achterkant van het eerste Onderhonden t-shirt en te zien in het boekje van Cryptokilostijl, waar Def P als alien is afgebeeld. In deze tattoo zitten de 3 van de 4 elementen van Hiphop verwerkt waar de Onderhonden zich mee bezighielden: graffiti, MC-ing en DJ-ing.
 

Linker bovenarm buitenkant: een griffioen omgeven door een wildstyle piece en band rondom de arm. De achternaam van Def P is Griffioen, een dier met het lijf van een leeuw, het hoofd en de vleugels van een adelaar en de oren van een paard. De wildstyle eromheen en de band rondom de arm is voor de symmetrie met de linker bovenarm.

Borst/buik: het omgekeerde kruis van de Osdorp Posse met de tekst AMSTERDAM en twee doorzichtige slangen met een griffioenkop. Het omgekeerde kruis stond er als eerste, pas later zijn de slangen eraan toegevoegd. Het totaal plaatje is ook terug te vinden in de artwork van Tegenstrijd. De doorzichtige slangen staan voor de muziekindustrie, waar Tegenstrijd ook een aanklacht tegen was. Het doorzichtig laten is trouwens ook gedaan om niet het hele kruis weg te laten vallen en er niet veel doorzichtige tattoo’s zijn, wat het dus wel een origineel idee maakt, aldus Def P.
De griffioenshoofden verwijzen weer naar zijn achternaam, maar ook naar het teken wat aliens op hun borst/pak hebben staan in de vele verhalen van mensen die ontvoerd zijn door deze buitenaardse wezens.

Rechter bovenarm: het wapen van Amsterdam, zoals het onderin het Osdorp posse logo staat, omgeven door de naam Def P en een wildstyle. Wat net buiten de foto valt is de band rondom de arm, zoals die ook op de rechter bovenarm zit. Het stadswapen is de eerste tattoo die Def P heeft laten zetten en ook de enige in kleur.

Rug, bovenaan: het symbool van Def P: een microfoon die uitloopt in een vulpen met twee vleugels eraan. Dit staat voor de vrijheid om te doen en zeggen wat je wil. De 4 “flappen” aan elke vleugel staan weer voor de 4 tellen in de beat. Dit teken verwerkt hij in zijn tekeningen en schilderijen in plaats van een handtekening, maar is ook te vinden op de artwork van Het Ware Aardverhaal.

Rug midden: de letter H zoals hij gebruikt wordt in de artwork voor de CD/DVD Hollandse Hardcore Hip Hop Helden. Zes van deze H’s in een cirkel vormen dan de wieken van een ventilator.
Rug onder: het logo van RAMP-records, maar dan in een wat sierlijkere vorm. Deze variant wordt gebruikt als merkje op alle kleding van RAMP-records.

Meer Achtergronden