Weer een nieuwe aflevering van Skin Deep en deze keer blijven we nog even in Rotterdam met opkomend talent Brada.

Wanneer ik mijn eerste tatoeage heb gezet, kan ik me niet meer exact herinneren. Achteraf gezien is het ook niet de tatoeage waar ik het meest trots op ben, maar desalniettemin is het verhaal erachter fokkin belachelijk!
Ik ging op een willekeurige dag met Broere Beats, SoundSeduction en Lely langs een kennis van Lely. Het was ergens midden in Rotterdam Noord en ik was van plan een flink plakkaat op m’n onderarm te planten. Via een donkere, nauwe steeg en een wildbegroeide achtertuin kwamen we binnen in een kleine, maar volle schuur. Het was bij lange na niet de ‘tattooshop’ die ik in gedachten had, waardoor ik al snel begon te twijfelen waar de fuck ik eigenlijk aan begonnen was.
Bezweken onder de groepsdruk en het verlangen om toch wat van die eeuwige inkt in m’n arm te prikken, verzon ik ter plaatse een nieuw en iets minder gewaagd idee. Een klein plakplaatje verstopt op de achterkant van mijn arm in de vorm van een B. Die B staat voor zowel mijn achternaam Broeders en mijn artiestennaam Brada. Dat er natuurlijk meer achter schuilt is logisch, want zo rol ik nou eenmaal. Het design stamt namelijk af van het Parkerpen logo. Wat Parker onder de pennen is, is Brada onder de rappers.

Deze tattoo heb ik vrij kort na de eerste gezet samen met twee goede vrienden genaamd Darryl en Nick. Wij prefereren echter de term broers, aangezien je een ontelbaar aantal vrienden kan hebben.

Het is een ambigram ontworpen door Edson Mathew uit Hoogvliet. Vanaf ‘de ene kant’ staat er Ifratelli wat Italiaans is voor, daar hebbie um, ‘de Broers’. En vanaf ‘de andere kant’ staat er Infinity, wat denk ik voor zichzelf spreekt. Er is trouwens een grappige bijkomstigheid met ambigrammen. Namelijk wanneer mensen je de vraag stellen wat er staat, je het antwoord “Ligt eraan hoe je het bekijkt” kan geven.

Dit is de eerste tattoo die ik daadwerkelijk in een daarvoor bestemde shop heb geprikt. Locatie Inkaholics, Hoogvliet. Ik had contact met Broere Beats die op het punt stond om Broere te gaan tatoeëren. Dat inken een verslavende werking heeft, hoef ik volgens mij niemand te vertellen, maar ik doe het als nog bij deze.

Eenmaal aangekomen in de shop zag ik het design dat ik op het eerste gezicht mad ill vond. Deze tatt is voor mij gedeeltelijk geïmproviseerd, maar ik vind het een subliem symbool voor onze muzikale samenwerking. Brada is voor mij meer dan alleen een rapnaam geworden, en wanneer ik dubbel-platina ben gegaan, laat ik de spreekwoordelijke kroon op m’n ‘werk’ tatoeëren.

Last but not least is dit prachtige meesterwerk. De oorspronkelijke schets komt wederom van Edson en de uitvoering is van, de niet onbekende, Riske de Rat. Dit is, even tussendoor, trouwens het plakkaat waar ik het eerder over had. Deze tattoo represents mijn geboortejaar en mijn eeuwige liefde voor muziek.

Gespecificeerd:
De headphoneplug voor het luisteren van, de veer/kroontjespen voor het schrijven van en de mic voor het opnemen van MUZIEK.

Was getekend, Brada

Meer Achtergronden