Na #BALACLAVA staat er weer een nieuw evenement op de planning van Rewriters en HIJS Live. Volgende week donderdag, op 13 juni, vindt de eenmalige show ‘Van Straat Naar Gallery’ plaats. Een gratis toegankelijke (!) avond vol kunst, interviews, dj-sets en nog veel meer moois. In de aanloop er naartoe stellen we de kunstenaars aan je voor. Als eerst: Rob Vis.

2012

Rob Vis is een kunstenaar uit Dordrecht en is afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Fine Arts. Zijn werk bestaat uit de nooit eindigende uitbreiding en het verval van onze urban leefomgeving. Die ontwikkelingen boeien hem. Daar schildert hij een dunne lijn. Letterlijk.

2018

Hij heeft geparticipeerd in diverse exposities en zal donderdag 13 juni tijdens ‘Van Straat Naar Gallery’ geïnterviewd worden door Jaap van der Doelen (Rewriters010, Hiphop In Je Smoel). Samen met Aileen ‘Mick La Rock’ Middel gaat hij het gesprek aan over hoe wat hun vandalisme doet voor hun werk in de galerie. Oogsten ze in musea bijvoorbeeld bijvangst door hun werk op straat? Kijken andere graffiti-schrijvers anders naar hen doordat ze zich ook in de chique kunstwereld begeven? Hoe ontwikkelden ze een stijl die toegankelijk is voor kunstpubliek én graff-liefhebbers?

We hebben alvast wat foto’s verzameld zodat je een beeld krijgt van de twee werelden die we bij elkaar laten komen in WORM S/ash Gallery. Rob is zowel op straat als op canvas een meester, maar zijn stijlen verschillen er zeker. Van de drukke hoekige én ronde lijnen die hij als BYZ en als geen ander binnen één compositie afwisselde op muren, ging hij naar een abstractere stijl. Hij komt er alles over vertellen!

Van Straat Naar Gallery is gratis toegankelijk en vindt plaats op donderdag 13 juni in WORM S/ash Gallery aan de Boomgaardstraat in Rotterdam. Het Facebook-event check je hier.

 

Meer Achtergronden, Rewriters, Rotterdam