Aanstaande zaterdag presenteert (en signeert) graffiti artiest Part One zijn boek "Part One – The Death Squad" in Den Haag. De New Yorker komt daarnaast ook een workshop te geven.

Uitgeverij From Here To Fame uit Berlijn presenteert het vierde deel uit de ‘On The Run’ boekenserie. Dit keer is Part One, lid van de NY crew The Death Squad, de uitverkorene. In een mooi vormgegeven boek doet hij zijn verhaal ondersteund door unieke foto’s uit zijn privécollectie. Het resultaat is een persoonlijk verhaal over het ontstaan en de ontwikkeling van de NY-stijl en wat zijn rol hierin is.

De uit Spanish Harlem afkomstige Enrique Torres groeit op in een tijd dat slechts een handjevol schrijvers actief is in NY. Voornamelijk tags sieren muren en trappenhuizen. Op de muren van zijn flat begint Part op 13-jarige leeftijd met het opblazen van letters. In 1973 zet hij voor het eerst een piece op een metro: “There was nothing like painting on trains, it was a once in a lifetime deal, it happened, it will never happen again.” Een boeiend verhaal over de ontwikkeling van metro-bombing neemt je mee tot het eind van de jaren ‘90. Aan de hand van fantastische foto’s, hoogtepunten uit Part’s blackbook en flyers van old-school jams eindigt het boek waar het begon. Het hoofdstuk ‘A Return To The Streets’ laat zien dat Part met zijn pieces vanuit ‘El Barrio’ uiteindelijk de hele wereld heeft veroverd. Persoonlijke hoogtepunten zijn de 2009-murals in Berlijn en Zweden.

Na de delen Sento, Logan en Cubabrasil is Part One – The Death Squad het vierde deel en een absolute must-have voor de liefhebber. Ook voor rookies is deze serie verplichte kost. Het motto van uitgeverij From Here To Fame is niet voor niets ‘Know Your History!’

Aanstaande zaterdag 3 oktober is Part One tussen 11:00 – 15:00 in het Haags Hiphop Centrum (H3C) voor een workshop en signeersessie van zijn boek. Aanmelden voor de workshop kost 15 euro en doe je door te mailen naar info@aight.nu. De softcover is te koop voor nog geen tientje en de limited-edition hardcover kost je 14,95 euro

Meer info: http://www.fromheretofame.com

H3C: http://www.h3c.aight.nu

Meer Achtergronden